Viens no pašmāju populārākajiem fotogrāfijas meistariem Aleksandrs Sokolovs, kurš savas radošās karjeras laikā fotografējis arī sabiedrībā zināmas sievietes, radījis jaunu erotisko fotosesiju Anoreksija – skaisti vai šausmīgi? ar mērķi vērst cilvēku uzmanību uz anoreksijas problēmu Latvijā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Sokolovs atzina, ka aizvadītajā nedēļā tapušo fotosesiju, kuru pats  mākslinieks nodēvējis par "savu perversāko fotosesiju", viņš nolēmis radīt, jo pie viņa nereti fotografēties nāk meitenes, kurām ir nopietnas svara problēmas - proti, viņas ir pārlieku tievas.

"Zinu daudzas meitenes, kuras izskatās traģiski. Man ir grūti pateikt, vai anoreksija ir nopietna problēma visā Latvijā, bet es redzu, ka starp tām meitenēm, kuras vēlas fotografēties, daudzām tas ir aktuāli. Ar šo fotosesiju es vēlējos samazināt viņu skaitu, parādot, ka tāds augums nav tik estētiski daiļi un sajūsmu izraisoši, kā daudzas iedomājas," skaidro fotogrāfs.

Uz jautājumu, vai fotosesijas modeles augums nav pēc bildēšanas pārveidots ar kādu no fotoapstrādes programmām, Sokolovs stāsta, ka Photoshop ir izmantots fona un citu detaļu pārveidošanai, bet modeles, kura sver aptuveni 37 kilogramus, augums ir atstāts "oriģināls".

"Daudzi fotogrāfi anoreksijas problēmu rāda naturāli, bet es vēlējos, lai tas izskatās pēc mākslas. Negribēju, lai skatītājam no tā vemt gribas," skaidro Sokolovs, kura radītā fotosesija izraisījusi šoku daudzos viņa sekotājos dažādos sociālajos tīklos.

Pēc fotogrāfiju publicēšanas savā mājaslapā Sokolovstudio.lv fotogrāfs saņēmis simtiem e-pasta vēstuļu, kurās cilvēki pauduši sašutumu. Negatīvu reakciju gan radījusi nevis pati fotosesija, bet meitene, kurai daudzi no galerijas aplūkotājiem bijuši gatavi sniegt palīdzību, lai palīdzētu viņai sasniegt normālu svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!