Foto: Vida Press
43 gadus vecais fotogrāfs Endrjū Gārfīlds no Losandželosas iemūžinājis unikālu foto kolekciju, kurā redzami "ikdienas varoņi" – parasti cilvēki, kuri visdrīzākajā laikā aizies viņsaulē.

Fotogrāfs atzinis, ka šo projektu uzsācis pēc tam, kad bija slimnīcā apmeklējis savu mirstošo māti un sajutis, cik neprātīgi liela mīlestība mājo daudzos cilvēkos, kuriem drīzumā lemts mirt.

Savu fotogrāfiju sēriju Endrjū nosaucis Right Before I Die, un vairums cilvēku portretu papildināti ar kādu universālu viņu izteikto frāzi.

"Es uzskatu, ka ir nepieciešama ļoti liela drosme, lai pieņemtu, ka viss, kas dzīvē bijis nozīmīgs un būtisks, drīz pazudīs. Un daudziem no mums ir vīrišķība pārvarēt bailes no mirstības un izaicināt ceļojumu uz nezināmo pasauli," teicis fotogrāfs.

Kad Gārfīlds bija apzvanījis vairākas slimnīcas ar lūgumu intervēt nedziedināmi slimus cilvēkus, vairums viņam atteica, tāpēc vairums no tām tapušas Providence Holy Cross Medical Centre klīnikā Losandželosā.

Projekts tapis divu gadu garumā, un daudzi no fotografētajiem cilvēkiem vairs nav starp dzīvajiem.

"Vairums šo brīnišķīgo cilvēku ir miruši, bet es ceru, ka, pateicoties manam darbam, tagad viņi paliks arī jūsu atmiņā un arī jūs novērtēsiet viņu dzīves pēdējo atziņu dziļumu," komentē Gārfīlds.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!