Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien ar skaļu blīkšķi noslēdzās populārākā pašmāju seriāla UgunsGrēks kārtējā sezona, bet noslēguma sērija jau saņēmusi asu kritiku no seriāla cienītājiem par to, ka seriāla veidotāji nav pildījuši viņiem dotu solījumu.

Gatavojoties seriāla trešās sezonas noslēgumam, TV3 aicināja skatītājus piedalīties filmas scenārija veidošanā, ar īsziņām balsojot par tīkamāko sezonas noslēgumu. Skatītājiem bija iespēja noteikt Ģirta Ķestera atveidotā Leona un Ditas Lūriņas-Eglienas varones Martas attiecību tālāko likteni.  

Gaidot balsojuma rezultātus, TV3 uzņēma divus filmas variantus - vienu ar kāzām, bet otru ar  variantu, kurā pēc Solveigas sacerētas vēstules izlasīšanas Marta sakravā mantas un kopā ar meitiņu pamet viesnīcu, bet Leons nespēj panākt viņu auto.

Kā jau tas bija gaidāms, no vairāk nekā 10 tūkstošiem balsotāju 9,5 tūkstoši savu balsi bija atdevuši par laimīgām beigām - kāzām, bet tikai nepilni astoņi simti vēlējās, lai Marta un Leons šķiras.

Tā kā seriāla veidotāji bija solījuši, ka skatītāju visvairāk atbalstītais Leona un Martas attiecību attīstības variants arī tiks iekļauts sezonas noslēguma sērijā, skatītāji gaidīja kāzas un "laimīgas beigas".

Kāzas arī notika, bet pēc ceremonijas skatītājus gaidīja kāds nepatīkams pārsteigums - uzsprāga Martas līgavas pušķis, radot baltu dūmu mākoni, un seriāla galvenie varoņi kā nopļauti sakrita zālienā.

Seriāla veidotāji ir pārliecināti, ka viņi savu solījumu skatītājiem ir pildījuši, turpretī seriāla cienītāji uzskata citādi, dažādās diskusijās pārmetot TV3 krāpšanu, nenodrošinot trešajai sezonai laimīgas beigas un atstājot skatītājus mokāmies neziņā.

Seriāla režisore Inta Gorodecka portālam diena.lv atzinusi, ka šāda veida beigas izvēlētas skatītāju dēļ, jo viņiem nebūtu interesanti, ja viss būtu iepriekš paredzams.

"Kāpēc nav laimīgas beigas? Mēs nezinām, kas notiks pēc sprādziena. Nekas nav labāks par šādu intrigu. Tas mums ir izdevīgs moments," skaidrojusi režisore un norādījusi, ka filma nav atrisinājusies tā, kā to gaidīja skatītāji, jo tāda esot arī pati dzīve.

UgunsGrēka pēdējo sēriju atkārtoti varat noskatīties arī TV3 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!