Foto: Publicitātes foto

Komēdija "Svingeri krievu gaumē", pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos 12. novembrī. Filmas režisori ir Andrejs Ēķis un Dmitrijs Fiks, un filmas galveno lomu atveidotāji ir Krievijas kinoaktieru zvaigžņu plejāde ar atzīto aktieri Dmitriju Nagijevu galvenajā lomā.

Filmas vēstījums ir negaidīti satriecošs un kaislīgs. Jaungada priekšvakarā visiem gribas būt mīlētiem. Igors, būdams veiksmīgs uzņēmējs, meklē dzīves asumiņu, viņa draudzene – satriecošā topmodele vēlas pacelt attiecības jaunā līmenī. Savukārt, aptiekāre Irina alkst iedegt kaisles liesmu padzisušajās attiecībās ar vīru. Irina ar Igoru nejauši iepazīstas Svingeru aplikācijā un nolemj mesties iekšā līdz šim nezināmajā pasaulē. Vakars kļūst patiesi interesants visiem un eksperimenta norise ir neprognozējama.

"Man bija ļoti svarīgi parādīt skatītājam, ka mēs, cilvēki, esam ļoti atšķirīgi. Paskatieties uz lielo pilsētu – Maskavu vai jebkuru citu – vēlu vakarā no putna lidojuma. Ir daudz māju, ar desmitiem iedegtu gaismu logos, kur aiz katra loga slēpjas stāsts. Cilvēki pūlī vai transportā kopumā izskatās gandrīz vienādi, bet, ja mēs varētu iekļūt viņu domās! Mēs visi esam ļoti dažādi, bet mūs vieno viena lieta - mēs visi vēlamies mīlēt un būt mīlēti," par filmas galveno vēstījumu stāsta filmas režisors Andrejs Ēķis.

Lai filmu adaptētu krievu auditorijai, režisors Dmitrijs Fiks stāsta: "Vienīgā iespēja, ko mēs redzējām šajā gadījumā, ir izveidot filmu pielāgotu mērķa auditorijai, nedaudz pamainot scenārija pirmavotu. Krievu filmas "Svingeri" personāži mums ir arhetipiskāki. Katrā valstī personāži tiek izvēlēti, pamatojoties uz vietējo realitāti. Mēs ilgi domājām, kas viņi ir, mūsu varoņi. Ukraiņu versiju veidoja komiķi no KVN ("КВН" jeb "Jautro un atjautīgo klubs"), un tai bija sava specifika. Latviešu valodā – sava. Mēs nolēmām filmu parādīt vairāk kā melodrāmu ar komēdijas elementiem."

Scenāriju Krievijas tirgus vajadzībām adaptēja krievu valodā rakstošais Latvijas rakstnieks Vjačeslavs Soldatenko, kurš pazīstams kā Slava Se. Filmas pirmizrādi viņš gan skatīsies no debesīm, jo šajā vasarā devās aizsaulē, padodoties Covid-19 vīrusam. Taču viņa rakstītie scenāriji, dzīvie dialogi un bagātā valoda dzīvos vēl ilgi ne vienas vien filmas stāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!