Jau nākamgad Latvijas kinoteātros būs skatāma filmu "Svingeri" un "Blēži" režisora Andreja Ēķa un viņa radošās komandas jaunākais veikums – atklātā komēdija "Klases salidojums", kas stāstīs par trīs draugu piedzīvojumiem. "Delfi Izklaide" piedāvā noskatīties filmas pirmo treileri.

Kā vēsta komēdijas veidotāji, filmas tēma ir saistīta ar šī brīža aktuālo problēmu – četrdesmitgadnieku krīzi, kas tiks atspoguļota humorpilnā gaisotnē. Komēdija "Klases salidojums" ir par trim draugiem, kuru draudzība ir izturējusi pusgadsimta laika pārbaudi, un tagad, 25 gadus pēc skolas absolvēšanas, viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu.

Pirmais no viņiem, kuru atveido Ainārs Ančevskis, ir no dzīves noguris ģimenes galva, kurš nespēj pārdzīvot to, ka viņa dzīve ir kļuvusi par rutīnu. Juris Kaukulis spēlēs mūžīgi jauno rokera tēlu, kuram pielūdzējas ir visās aizkulisēs, tomēr pats viņš nespēj izveidot pilnvērtīgas attiecības. Savukārt trešo draugu, kura lomā iejutīsies Imants Strads, nesen pametusi sieva, tādējādi iedragājot viņa vīrieša pašpārliecinātību.

Filmas veidotāji sola, ka tas nebūs tikai stāsts par trim draugiem, kuri dodas satikties ar bijušajiem klasesbiedriem, jo tiks iztirzāts arī tas, par ko bieži vien ir grūti runāt pat draugu lokā. Režisors Andrejs Ēķis un viņa radošā komanda ir gatavi atklāt visintīmākās detaļas.

Filmā arī piedalās tādi zināmi latviešu aktieri kā Elīna Vāne, Ieva Puķe, Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Meiers un daudzi citi.

"Kopš pašas bērnības vīrieši ir audzināti slēpt savas vājās vietas, savas problēmas – pat kļūstot vecākiem un satiekoties ar saviem vienaudžiem, viņi vienmēr mēģinās izvairīties atzīt, piemēram, faktu, ka viņu fiziskā veselība vairs nav tāda, kā divdesmit gadus atpakaļ, un bieži vien vēlmes vairs nesaskan ar viņu iespējām. Mēs nemēģinām slēpt savus galvenos varoņus aiz izdomātu varoņdarbu aizsega – skatītājam būs iespēja caur komiskām situācijām un dzīviem dialogiem atpazīt tādus vīriešus, kuri ir mums līdzās – ar visām viņu vājībām un attieksmi pret dzīvi. Par spīti visam mēs tomēr viņus mēģinām saprast un mīlam. Es apzinos, ka šī filma ļoti daudziem Latvijā liksies pārāk traka. Taču tas nav tāpēc, ka filmā tiek stāstīts par trakām lietām. Tas ir tāpēc, ka filma caur humora prizmu runā atklātu valodu," stāsta režisors Andrejs Ēķis.

Komēdija "Klases salidojums" būs skatāma Latvijas kinoteātros no 14. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!