Foto: Vida Press

Šīs nedēļas izskaņā uz lielajiem ekrāniem beidzot nonāks viens no šī gada gaidītākajiem kino piedzīvojumiem - episkās kosmosa sāgas Star Wars (Zvaigžņu kari) septītā daļa, un lielā notikuma priekšnojautās DELFI Izklaide piedāvā nelielu ceļojumu pagātnē.

Pirmā Zvaigžņu karu filma Star Wars: A New Hope pirmizrādi piedzīvoja 1977. gada maijā. Šis kinodarbs uzskatāms par īstu komerciālu veiksmi - ņemot vērā inflāciju, tā ir trešā visu laiku pelnošākā filma kino vēsturē aiz 1939. gada filmas Gone with the Wind (Vējiem līdzi) un 2009. gada grāvēja Avatar (Avatars).

Pirmajai filmai ar dažādiem panākumiem sekoja vēl piecas daļas, un Star Wars kļuva par vienu no iespaidīgākajiem popkultūras kultiem pasaulē.

Filma Star Wars: Revenge of the Sith (Zvaigžņu kari: Situ atriebība), kas saturiski bija sāgas trešā epizode, bet pēc tapšanas laika - sestā filma -, uz ekrāniem nonāca 2005. gadā, tāpēc vēl jo labāk ir saprotama fanu nepacietīgā dīdīšanās, kad tapa zināms par septītās filmas tapšanu.

Zvaigžņu karu radītājs Džordžs Lūkass, kurš kā režisors un producents bija darbojies visu iepriekšējo daļu tapšanā, 2012. gadā par vairāk nekā četriem miljardiem dolāru pārdeva savu kompāniju Lucasfilm un līdz ar to arī tiesības uz Zvaigžņu kariem kino gigantam Disney.

Jaunās filmas režisors ir Dž.Dž.Abramss, un pirmās atsauksmes par viņa veikumu un Zvaigžņu karu atgriešanos ir pat ļoti cerīgas - tā tiek dēvēta par labāko iespējamo Ziemassvētku dāvanu.

Plašākas sabiedrības vērtējumam Star Wars: The Force Awakens tiks nodots 18. decembrī, bet pirms lielā kino piedzīvojuma DELFI Izklaide piedāvā fotokadrus no sešām iepriekšējām sāgas daļām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!