Foto: Vida Press

Supervaroņu grāvējs Batman v. Superman: Dawn of Justice (Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma) saņēmis pretrunīgas atsauksmes no kino kritiķiem.

Otrdien Londonā notika filmas Eiropas pirmizrāde. Filmā galvenās lomas spēlē aktieri Bens Afleks un Henrijs Kavils. Tā ir pirmā reize, kad supervaroņi Betmens un Supermens satiekas uz lielā ekrāna.

"Samudžināts sižets neļauj just līdzi nevienam no varoņiem," raksta britu laikraksta Daily Mirror kino kritiķis Deivids Edvardss. "Režisora Zaka Snaidera filmā ir brīnišķīga scenogrāfija. Bet nekas nespēj noslēpt izplūdušu, neveiklu scenāriju."

Laikraksta The Times kritiķe Keta Muira raksta, ka Afleks "pārliecinoši" tēlojis Betmenu. Viņa uzslavēja arī aktieri Džesiju Eizenbergu, kurš spēlējis ļaundari Leksu Lutoru ar "baudāmu trakuma devu".

Taču izraēliešu aktrises Galas Gao atveidotā Brīnumsieviete bijusi "mazāk pārliecinoša, jo filmā nav pietiekami labi paskaidrots, kāpēc viņa tajā ir un kādi ir viņas motīvi", norāda Muira.

Vairāki žurnālisti salīdzinājuši Justice League sērijas filmas ar komiksu kompānijas Marvel kinolentēm.

"Šī filma ir konkurente Iron Man bandai, ja runājam par vajāšanas sajūtu, fantastisku datorgrafiku un grūti izsekojamu sižetu," norāda avīze The Sun. "Taču tai trūkst asprātības."

"Tas ir sasniegums, ka šis ļoti garais, ļoti lēnais, bieži uzmundrinošais un dažreiz izkaisītais grāvējs ir veiksmīgs tik daudzos momentos," teikts kino žurnāla Variety recenzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!