Foto: Publicitātes foto/Lauris Aizupietis

Vienai no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām filmām Latvijā – Andreja Ēķa pikantajai komēdijai "Svingeri" – tapusi arī Ukrainas versija, kuru pavisam drīz būs iespēja noskatīties arī Latvijā.

Kā vēsta "Svingeru" producents Kristians Alhimionoks, spēlfilmas "Svingeri"pirmā adaptācija tika uzņemta Igaunijā. Repertuārā tā startēja 2017. gada 10. novembrī, un līdz gada beigām to kinoteātros noskatījās apmēram 80 000 interesentu.

Ukrainā filmas "Svingeri" lokalizētais variants uz ekrāniem iznāca 2018. gada 1. janvārī. Filma kā šobrīd populārākā lokālā komēdija joprojām ir kinoteātru repertuārā, un līdz marta sākumam filmu noskatījušies jau vairāk nekā 273 000 skatītāju.

Būtisks elements lokālo "Svingeru" popularitātes vairošanai ir katrā valstī speciāli piemeklēti aktieri, kas labi pazīstami vietējiem skatītājiem. Ukrainas versijā piedalās populāras šovbiznesa zvaigznes – reperis Serjoga, populārā ukraiņu dziedātāja Oļa Poļakova, "Playboy" modele Daša Astafjeva un citi.

Foto: Publicitātes foto
Filmas režisors arī Ukrainā bija Andrejs Ēķis. Radošā un tehniskā komanda pārstāv gan Latviju, gan Ukrainu, un filmēšana notika Rīgā un Kijevā.
Iespējams, temperamentīgāko "Svingeru" versiju būs iespēja baudīt arī latviešu skatītājiem – 28. martā kinoteātrī "Kino Citadele" norisināsies īpašs filmas seanss, kurā būs iespēja satikt gan filmas režisoru, gan viņa topošās filmas "Blēži" aktierus un radošo komandu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!