Foto: F64

Pirmdienas, 18. februāra, vakarā pašmāju kino cienītāji pulcējās greznajā kinoteātrī Splendid Palace, lai īpašā seansā noskatītos režisora Andreja Ēķa un filmu "Svingeri" un "Blēži" radošās komandas jaunāko veikumu – pikanto komēdiju "Klases salidojums".

Pasākumā bija sapulcējusies latviešu kino mīļotāji, Ēķa atbalstītāji un draugi, komēdijas galvenie aktieri, radošā komanda un citi.

Jau vēstīts, ka iepriekš filmas pirmizrāde bija paredzēta 14. februārī "Kino Citadele", bet kinoteātris nolēma komēdiju izņemt no repertuāra, jo tā iepriekš jau tika izrādīta citās platformās.

Filmu no 4. līdz 13. februārim tika piedāvāts noskatīties "Shortcut", kā arī "Helio" interaktīvajā televīzijā.

Filmas producents Kristians Alhimionoks situāciju raksturo kā precedentu Latvijas mūsdienu kino vēsturē un neslēpa sašutumu.

Savukārt "Forum Cinemas" direktors Normunds Labrencis portālam "Delfi" skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo "mūsu kompānijas, un arī visas pasaules kino industrijas vadlīnijas nosaka, ka kinoteātros filmas ekskluzīvi tiek izrādītas pirms to nonākšanas citās platformās".

Filma skatāma Rīgas kinoteātros "Cinamon", "Multikino" un "Splendid Palace", Valmieras kinoteātrī "Gaisma", Liepājas kinoteātrī "Cinamon Balle", Siguldas kinoteātrī "Kino Lora", kinoteātros "Silver Screen" Daugavpilī un Rēzeknē, Ventspils kinoteātrī "Kino Rio", Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Kuldīgas Kultūras centrā, Madonas kinoteātrī "Vidzeme", Smiltenes Kultūras centra kinoteātrī "3D", kinoteātrī "Star Cinema Jūrmala" un Talsos, kinoteātrī "Auseklis".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!