Foto: Reuters/Scanpix

Zinātniskās fantastikas fani visā pasaulē nepacietīgi gaida Star Wars (Zvaigžņu karu) jaunās filmas nonākšanu uz ekrāniem, un lielā notikuma priekšnojautās viņu izdarības kļūst arvien neprātīgākas.

Uz lielajiem erkāniem visā pasaulē filma Star Wars: The Force Awakens nonāks piektdien, 18. decembrī, un tūkstošiem episkās kosmosa sāgas fanu kalendāros šis datums jau labu laiku iepriekš ir apvilkts ar sarkanu.

Kamēr daļa Zvaigžņu karu filmu fanu šo laiku pavada, atkārtoti skatoties iepriekšējās sāgas daļas, piedaloties dažādās viktorīnās vai vienkārši ar draugiem apspriežot gaidāmo kino piedzīvojumi, ir tādi, kuru mīlestība pret Zvaigžņu kariem ir daudz spēcīgāka.

Holivudā pie Chinese Theatre kinoteātra, kur notiks filmas oficiālā pirmizrāde, jau aizvadītās nedēļas izskaņā sākuši pulcēties fani, lai gaidītu filmas pirmizrādi.

Interesanti, ka viņi pie kinoteātra nenakšņo, lai nepalaistu garām biļetes vai iegūtu kaut ko bez maksas. Kā vēsta ārvalstu mediji, šiem faniem biļetes jau sen ir kabatā, bet pie kinoteātra viņi pulcējas, lai tiktu pie labākām sēdvietām un senu tradīciju vārdā.

Tāpat šādi tiek vākti līdzekļi labdarībai - par katru pie kinoteātra pavadīto stundu tiek ziedota noteikta summa fondam Starlight Children's Foundation, kas palīdz smagi slimiem bērniem.

Arī Zvaigžņu karu faniem Latvijā ir iespēja palīdzēt - 18. decembrī pulksten 22.30 kinoteātrī Citadele norisināsies akcijas Dod pieci! labdarības seanss, kas tiek rīkots, lai atbalstītu ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!