Amerikāņu režisora Kventina Tarantino jaunākā kinolente The Hateful Eight (Pretīgais 8nieks) internetā nopludināta no Holivudas producentam sūtīta DVD, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) noskaidrojis, ka failu apmaiņas vietnēs ievietotā filmas versija iegūta no DVD ar digitālo ūdenszīmi. Eksemplārs tika nosūtīts pazīstamam kino producentam Endrū Kosovam, lai viņš varētu to noskatīties pirms balsošanas par kino balvu ieguvējiem.

Kosovs ir producentu kompānijas Alcon Entertainment vadītājs. Kompānija piedalījusies tādu filmu kā The 33, Transcendence un Point Break jaunākās versijas tapšanā.

Producents sadarbojas ar FIB aģentiem. "Es neesmu redzējis šo DVD," teica Kosovs. "Es nekad tam neesmu pieskāries. Mēs darīsim vairāk, nekā tikai sadarbosimies ar FIB. Mēs veiksim paši savu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas notika."

Filmu augšupielādēja hakeru grupējums, kas sevi dēvē par Hive-CM8. Pirmajā dienā kinolente tika lejupielādēta vismaz 200 000 reižu. Hive-CM8 sola kopumā augšupielādēt 40 jaunas filmas, kas iesniegtas izvērtēšanai pirms Holivudas balvu sezonas.

Interneta pirāti jau publicējuši tādas nesen iznākušas kinolentes kā The Revenant (Cilvēks, kurš izdzīvoja), Creed (Krīds: Rokija mantojums) un Legend (Leģenda).

Par spīti stingrajiem drošības pasākumiem, kino balvu rīkotājiem bieži vien neizdodas nosargāt no interneta pirātiem filmas, kas nosūtītas balsotāju izvērtēšanai. 2004. gadā filmas Godfather (Krusttēvs) aktierim Karmīnam Karidi lika maksāt 300 000 ASV dolāru (274 000 eiro) kompensāciju kinostudijai Warner Bros par viņam iesūtītas filmas nopludināšanu. Viņš arī tika izslēgts no ASV Kinoakadēmijas, kas pasniedz "Oskara" balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!