Foto: Vida Press

Režisora Džeimsa Kamerona 1997. gada kinolente "Titāniks" ("Titanic") ir viens no visu laiku slavenākajiem mīlas stāstiem. Grūti atrast tādu, kas ne reizi nebūtu redzējis šo filmu, un Valentīna dienā tās skatīšanās kļuvusi par daudzu pārīšu ikgadējo tradīciju. Tiesa, konspirāciju teoriju piekritēji uzskata, ka ne visam, ko acis redz, var ticēt.

Traģisko stāstu no galvas zina pat tie retie ļaudis, kuri filmu nav redzējuši – jauniņā Rouza, kuru atveido aktrise Keita Vinsleta, nāk no prestižas, taču izputējušas ģimenes. Gādīga māmiņa meitu vēlas izprecināt turīgam kungam, taču meita viņu nemīl. Dažādu apstākļu sakritības dēļ uz slavenā kuģa "Titāniks" klāja viņa iepazīstas ar nabadzīgo dēkaini Džeku (Leonardo Dikaprio) un, protams, iemīlas viņā.

Tiesa, mīlētājus izšķir traģiskā "Titānika" nogrimšana. Viens no filmas spilgtākajiem brīžiem ir aina, kurā Rouza un Džeks knapi velk dzīvības ledainajā okeāna ūdenī. Meitene ērti iekārtojusies uz peldošām durvīm, savukārt jauneklis kūņojas ūdenī, līdz viņa dzīvība izdziest.

Jau agrāk skeptiķi lauzuši šķēpus, kāpēc Džeks rīkojās tik neapdomīgi. Proti, pat Keita Vinsleta savulaik atzinusies, ka arī viņas ekrāna partnerim būtu pietikusi vietiņa iekārtoties mīļotajai blakus uz durvīm un tādējādi, iespējams, izdzīvot un paglābties no nosalšanas ūdenī.

Savukārt sociālajos tīklos uzvirmojusi visnotaļ interesanta versija, ka Džeks patiesībā bijis Rouzas iztēles auglis un no sākta gala jau bijis paredzams, ka Dikaprio atveidotajam jauneklim būs jāmirst.

Konspirācijas teoriju piekritēji uzskata, ka viss, kas noticis filmā, bijušas nelaimīgās Rouzas fantāzijas – viņa uz kuģa esot dzīvojusi iedomu pasaulē. Šāda teorija interneta vidē klejo jau labu laiku, taču, kā jau tas nereti notiek, nesen šī "pērle" atkal izcelta no tīmekļa dzīlēm un raisījusi kaismīgas diskusijas filmas fanu starpā.

Kā atceramies, Džeks un Rouza iepazinās, kad nelaimīgā meitene mēģināja sev padarīt galu. Sazvērestību un likumsakarību meklētāji uzskata, ka Vinsletas atveidotā varone uz kuģa piedzīvojusi psihiskus traucējumus.
Foto: Vida Press
Brīdī, kad meitene mēģinājusi padarīt sev galu, metoties drošā nāvē ledus aukstajā ūdenī, viņas galvā radies Džeka tēls – jauns, saprotošs, pieredzējis un sirsnīgs puisis, kurš gatavs viņu izglābt ne tikai no nāves, bet arī tik ļoti nīstā līgavaiņa.
Tas arī izskaidro, kādēļ Džeks nav rausies Rouzai blakus uz peldošajām durvīm un noslīcis – jaunās sievietes fantāzijas gluži vienkārši beigušās un izdomātais tēls pagaisis.
Foto: Vida Press
Daudzi pievērsuši uzmanību tam, ka filmas sižetā nav nekādu ziņu, ka uz "Titānika" klāja būtu atradies tāds Džeks Dousons. Arī Rouza vecumdienās pētniekiem skaidroja, ka vīrieša vārds nav pasažieru sarakstā, jo viņš biļeti laimējis kāršu spēlē un uz kuģa uzkāpis pēdējā brīdī.
Sazvērnieki uzskata, ka Rouza šo scenāriju radījusi, lai pārliecinātu citus, ka Džeks bijis pavisam īsts, lai gan dažādas likumsakarības liecinot, ka meitenei uz kuģa bijušas psiholoģiskas problēmas un to ietekmē viņa radījusi iedomu tēlu – glābēju, kurš viņu pa īstam mīl.
Foto: Vida Press
Tiesa, netrūkst tādu, kas šo versiju apstrīd ar neapgāžamiem pierādījumiem. Viens no tiem – ja Džeks būtu Rouzas fantāzijas auglis, sanāk, ka viņai pašai sevi būtu jāiemūžina zīmējumā, kurā viņa redzama kaila. Vienprātības pagaidām nav, bet aizdomas par Džeku kā fantāzijas augli, iespējams, nākamreiz filmu jums liks skatīties ar citu attieksmi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!