Foto: Vida Press

Daudzi nespēj samierināties ar faktu, ka aktiera Leonardo Dikaprio atveidotais Džeks Džeimsa Kamerona veidotajā filmā "Titāniks" ņēma nelabu galu, un neskaitāmi fani uzskata, ka pie vainas ir režisors, kurš apzināti nobendēja stāsta galveno varoni.

Grūti atrast tādu, kurš nebūtu redzējis Džeka nāves ainu – pēc kuģa nogrimšanas puisis kopā ar mīļoto Rouzu, kuru atveido Keita Vinsleta, atrod peldošas durvis. Džeks nesavtīgi glābj mīļoto Rouzu un ļauj viņai uz tām apgulties, kamēr pats turpina kūņoties ledainajā ūdenī. Visi zina, kas seko tālāk – cēlais puisis nosalst un nogrimst okeāna dzelmē.

Filmas fani kopš filmas iznākšanas pirms gandrīz 20 gadiem vienmēr cēluši brēku, ka uz durvīm noteikti būtu pietikusi vieta diviem – gan Rouzai, gan Džekam. Turklāt netrūkst ļaužu, kas inscenējuši šo filmas ainu un pierādījuši, ka "Titānika" galvenais varonis tiešām būtu varējis izdzīvot.

Kas interesanti – arī Keita Vinsleta kādā intervijā savulaik atzinusi, ka piekrīt tiem, kuri uzskata, ka Džeks varēja izglābties. Tāpat mītu mednieki no "Discovery" kanāla raidījuma "MythBusters" vienā no pārraides epizodēm pierādījuši, ka uz durvīm pietiktu vietas gan Džekam, gan Rouzai.

Fani turpina lauzt šķēpus, savukārt filmas režisors Džeimss Kamerons reizi par visām reizēm ieviesis skaidrību – Džeks nevarēja izdzīvot un prātošana par to, ka arī viņa ķermenim uz durvīm būtu pieticis vietas, ir tukša salmu kulšana.

"Redziet, tas ir ļoti, ļoti vienkārši: jūs izlasāt scenārija 147. lappusi, kurā teikts: "Džeks noveļas no dēļa un savu vietu atdod Rouzai, lai viņa var izglābties." Tas ir tieši tik vienkārši. Varat analizēt, cik jums tīk," intervijā izdevumam "The Daily Beast" aizvadītajā nedēļā sacījis Kamerons.

Tāpat Kamerons atspēkojis raidījuma "MythBusters" mītu mednieku inscenējumu, ka Džeks būtu varējis izdzīvot.
Foto: Vida Press

"Labi, mēģināsim to iztēloties: tu esi Džeks un atrodies ūdenī, kura temperatūra ir 28 grādi (aptuveni -2 grādi pēc Celsija – red. piezīme), tavām smadzenēm sākas hipotermija. Mītu mednieki iesaka tev tagad novilkt vesti, novilkt arī Rouzai vesti, ienirt zem durvīm un vestes kaut kādā veidā pie tām piestiprināt tā, lai jau pēc divām minūtēm tās netiktu aizskalotas prom.

Tas nozīmē, ka atrodies zem ūdens, kura temperatūra ir 28 grādi, un, lai to paveiktu, vajadzēs vismaz piecas līdz desmit minūtes. Kad uzpeldēsi, tu būsi jau miris. Tas nemūžam neizdotos. Viņa vislabākā izvēle bija sava ķermeņa augšdaļu turēt virs ūdens un cerēt, ka viņu kāds izvilks, pirms viņš nomirs," skaidrību leģendārajā kino ainā ieviesis Kamerons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!