Foto: Vida Press

Aizvadītās nedēļas nogalē uz lielajiem ekrāniem nonāca viens no šīs vasaras gaidītākajiem kino jaunumiem - filma Juras laikmeta pasaule, un šajā sakarā DELFI Izklaide piedāvā nelielu foto atskatu kino vēsturē.

1993. gadā par īstu sensāciju kļuva Stīvena Spīlberga kino darbs Juras laikmeta parks. Tā vēstīja par notikumiem Nublaras salā, kur iekārtots atrakciju parks, kas saviem apmeklētājiem piedāvā unikālu iespēju - klātienē aplūkot dinozaurus.

Protams, viss noiet greizi un pirms parka atvēršanas apmeklētājiem dinozauri izlaužas brīvībā, un cilvēki ir spiesti glābties no pašu radītājiem radījumiem.

Pirmajā filmā galvenās lomas bija uzticētas Semam Nīlam, Lorai Dernai un Džefam Goldblumam, bet tāpat filmā varēja redzēt Ričardu Atenboro, Semjuelu L.Džeksonu un citus.

1997. gadā iznāca films turpinājums Juras laikmeta parks: Zudusī pasaule, ko arī režisēja Spīlbergs un kurā Džefam Goldblumam pievienojās Džuliana Mūra, bet 2001. gadā tai sekoja Juras laikmeta parks III, ko veidoja Džo Džonstons - abas filmas guva komerciālus panākumus, tomēr atsauksmes par tām bija pretrunīgas gan no skatītājiem, gan kritiķiem.

22 gadus pēc notikumiem filmā Juras laikmeta parks izklaides vieta ir atdzimusi kā Juras laikmeta pasaule, kurp dodas desmitiem tūkstoši apmeklētāju dienā. Lai noturētu sabiedrības interesi, parka laboratorijā tiek radītas jaunas radības, un kādu dienu notikumi Nublaras salas dabas parkā kļūst bīstami.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!