Foto: "Mosfiļm"
Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, virkne Holivudas filmu studijas paziņoja par Krievijas tirgus pamešanu, tur vairs neizplatot jaunākās kinolentes. Krievija spērusi atbildes soli, aicinot kinoteātros vēlreiz baudīt leģendāras pašmāju filmas.

24. martā daudzos Krievijas kinoteātros no jauna tiek izrādīta 1977. gadā uzņemtā režisora Eldara Rjazanova romantiskā kinolente "Dienesta romāns".

Kā vēsta "Mosfiļm", filma tiek demonstrēta jaunā attēla un skaņas kvalitātē. "Nepalaidiet garām iespēju patiesi izbaudīt šo filmu uz lielā ekrāna," aicina kinostudija. Tā atgādina, ka pirms 45 gadiem "Dienesta romānu" īsā laikā kinoteātros noskatījās 58 miljoni cilvēku, un nu atkal uz to iegādājamas biļetes.

Kinoteātros Stavropolē, Kazaņā, Krasnodarā, Saratovā un citviet tiek demonstrētas savulaik kulta statusā pabijušas filmas, piemēram, "Brālis", "Brālis 2", "Žmurki" un citas.

Jau vēstīts, ka ASV filmu studijas "Disney", "Warner", "Sony Pictures" un vairākas citas kinoražošanas kompānijas produkciju Krievijai vairs nepiegādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!