Foto: Vida Press
Jau sešpadsmit gadus auto un kino fanus priecē "Ātrs un bez žēlastības" filmas. Nesen pirmizrādi piedzīvojusi jau astotā filma, un pienācis laiks atklāt piecus interesantus faktus, ko, iespējams, kinomīļi par filmēšanas aizkulisēm nezina.

1. "Ātrs un bez žēlastības" pirmās daļas, kura uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, scenārijam tā autorus iedvesmoja 1998. gadā "Vibe" publicētais raksts par nelegālām ielu sacīkstēm Kvīnsā, Ņujorkā.

2. 2016. gada seksīgākais vīrietis Dveins Džonsons savu skarbā puiša Lūka Hobsa lomu slavenajā filmu sērijā saņēma, pateicoties sociālajiem tīkliem. Vins Dīzels jautājis saviem faniem, kuru aktieri izvēlēties filmai "Fast & Furious 5" . Fani steiguši ieteikt muskoļoto Dveinu.

3. Policista Braiena O'Konora lomā grūti iedomāties kādu citu aktieri, izņemot Polu Vokeru. Tomēr izrādās, ka Braiena lomai sākotnēji esot apsvērti arī tādi kandidāti kā aktieri Kristians Beils, Marks Valbergs un reperis Eminems.

4. Kad lomām tika nolīgtas aktrises Džordana Brūstera un Mišela Rodrigesa, atklājās kāda problēma – viņas nemācēja braukt ar auto. Lai pievienotos filmas komandai, dāmām nācās iegūt autovadītāju tiesības.

5. Vēl notika filmēšana "Ātrs un bez žēlastības" septītajai daļai, kad 2013. gadā aktieris Pols Vokers gāja bojā traģiskā negadījumā. Lai pabeigtu filmēšanu, Pola vietā ainas dublēja aktiera brāļi Keilebs un Kodijs.

Atgādinām, ka franšīzes "Ātrs un bez žēlastības" jaunākajai – astotajai daļai "The Fate of the Furious" izdevies pārspēt līdzšinējos ieņēmumu rekordus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!