Foto: Vida Press
Šonedēļ uz lielajiem ekrāniem nonākusi ilgi gaidītā supervaroņu filma "Suicide Squad" ("Pašnāvnieku vienība"), un tā jau sacēlusi pamatīgu viļņošanos – kritiķi kinolenti peļ, fani dusmojas uz viņiem, bet filmas aktieri uzskata, ka gala vārds tomēr pieder skatītājiem.

"Kritiķu recenzijas bija briesmīgas, vienkārši šausmīgas. Es domāju, ka viņiem vienkārši nepatīk supervaroņu filmas," sacīja "Suicide Squad" aktrise, populārā modele Kara Delevinja.

Viņa piebilda, ka "šī filma nav perfekta", taču tā esot radīta faniem.

"Suicide Squad" kinoteātros iznāks piektdien. Tajā attēloti vairāki antivaroņi ar īpašām spējām, kurus Gotemas varasvīri izmanto pilsētas pasargāšanai.

Vietnē "Rotten Tomatoes", kurā apkopotas kino kritiķu atsauksmes, filmai dots tikai 31% pozitīva novērtējuma.

Žurnāla "Vanity Fair" kritiķis Ričards Losons kinolentei veltījis īpaši skarbu vērtējumu, norādot, ka filma ir ne tikai vāja, bet arī nepaliek atmiņā.

""Suicide Squad" ir slikta. Ne smieklīgi slikta. Ne slikta, kā tajos neveiksmīgajos gadījumos, kad mākslinieki godīgi ir centušies īstenot kaut ko ambiciozu, bet viņiem nav izdevies. "Suicide Squad" ir vienkārši slikta. Tā ir pretīga un garlaicīga," stāstu par sliktajiem supervaroņiem raksturojis "Vanity Fair".

Daudzi kritiķi, izvērtējot vienu no šī gada gaidītākajiem kino jaunumiem, visbiežāk lietojuši vārdu "juceklis", bet kā lielākais (un dažos gadījumos – vienīgais) filmas pluss minēta aktrises Margo Robijas sniegums.
Foto: Vida Press
Tiesa, neraugoties uz negatīvajām kritiķu atsauksmēm, izdevums "Variety" atzinis – "Suicide Squad" jebkurā gadījumā kļūs par vienu no šīs vasaras kino lielākajiem grāvējiem un gūs komerciālus panākumus, kaut vai pateicoties slaveno aktieru plejādei.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc kino mīļotāji nepacietīgi dīdījās filmas gaidās, bija mūžīgās jaunības noslēpumu šķietami atklājušais Džareds Leto – viņam uzticēta Džokera loma.

Arī tai kritiķi veltījuši pretrunīgas atsauksmes – lai gan ne viens vien atzinis, ka ļaundara tēls izdevies pārliecinošs, daudziem palikusi sajūta, ka režisors nav sapratis, ko ar to filmā iesākt, bet citi atzinuši, ka Leto vienkārši ir bijis daudz par maz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!