Foto: Vida Press

Daudzi joprojām nespēj samierināties ar to, ka režisors Džeimss Kamerons filmā "Titāniks" pirms 20 gadiem nonāvēja galveno varoni Džeku (Leonardo Dikaprio). Romantiskais jauneklis ziedoja savu dzīvību, lai paglābtu mīļoto Rouzu (Keita Vinsleta), un Kameronam joprojām par to nākas taisnoties filmas faniem.

Kamēr Rouza pēc kuģa avārijas drebinājās uz ūdenī peldošām durvīm, Džeks klabināja zobus, visu rumpi iegremdējis ledainajā ūdenī. Tālāk sekoja neizbēgamais – puisis nosala līdz nāvei. Tiesa, netrūkst tādu, kuri uzskata, ka Kamerons rīkojies bezgala cietsirdīgi, nonāvējot filmas galveno varoni.

Šo gadu laikā daudzi centušies pierādīt (un to arī veiksmīgi izdarījuši), ka Džeks būtu varējis izdzīvot. Zinātnieki apšaubījuši to, ka viņš tik viegli būtu padevies, savukārt pusaudzes no Austrālijas nesen pat izgudroja formulu, kas pierāda, ka Dikaprio atveidotajam varonim uz nu jau bēdīgi slavenajām durvīm būtu atradusies vietiņa blakus Rouzai.

Lieki teikt, ka Kameronam šie spriedelējumi ir pagalam apnikuši – viņš daudzkārt sacījis, ka uz durvīm nebija vietas un punkts. Nesen viņam atkal nācies pierādīt savu taisnību.

Izdevumā "Vanity Fair" aizvadītās nedēļas izskaņā publicēta intervija ar Kameronu, un sarunas laikā aizskarts arī temats par Džeka izredzēm izdzīvot. Taujāts, kāpēc Rouza Džekam neatbrīvoja vietiņu uz durvīm, režisors sniedzi īpaši lakonisku atbildi.

"Un atbilde ir ļoti vienkārša – jo scenārija 147. lappusē ir teikts, ka Džeks nomirst. Ļoti vienkārši," sacījis Kamerons. "Manuprāt, tas ir nedaudz muļķīgi, ka 20 gadus vēlāk joprojām par to tiek diskutēts," piebildis "Titānika" autors.

Tiesa, viņš arī norādījis – ja ļaudis par to joprojām runā, tātad ar filmas nobeigumu ir panākts vēlamais efekts.

"Ja viņš būtu izdzīvojis, filmas nobeigums būtu nenozīmīgs. Šī filma ir par nāvi un atšķirtību. Viņam bija jāmirst. Un nav nozīmes, vai viņš nomira šādi, vai viņam virsū būtu uzkritis kuģa skurstenis, viņam tāpat bija paredzēta nāve. To sauc par mākslu, un lietas mēdz notikt mākslas vārdā, nevis tikai fizikas likumu dēļ," sacījis Kamerons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!