Foto: Vida Press

Meksikāņu kinorežisors Alehandro Gonsaless Injaritu atzīst, ka esot pieņēmis "sliktus" un "bezatbildīgus" lēmumus par godalgotās kinolentes The Revenant (Cilvēks, kurš izdzīvoja) uzņemšanu, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Filma ar amerikāņu aktieri Leonardo Dikaprio (attēlā) uzņemta nomaļā un aukstā Kanādas vietā. Filmēšana notika dabīgā apgaismojumā, ļoti minimāli izmantojot datorapstrādi.

Filmēšanas laikā gaisa temperatūra nokritās līdz -25 grādiem pēc Celsija. Vairāki filmas veidošanā iesaistītie cilvēki uzņemšanu raksturojuši kā "īstu elli".

"Es teiktu, ka filma ir laimīgs negadījums, kas radies no ļoti slikta lēmuma," mūzikas žurnālam Rolling Stone atklāja režisors. "Tas ir rezultāts ļoti bezatbildīgam lēmumam, ko es pieņēmu."

"Taču dažreiz tas ir vajadzīgs – būt naivam, aklam pret realitāti. Ja tā nebūtu, mēs nekad nekur neiesaistītos. Es strādātu birojā vai tamlīdzīgi. Es neesmu idiots, es zināju, ka tas būs grūti. Taču tagad saprotu, ka biju tālu no realitātes, kad izlēmu, kādā veidā filma tiks uzņemta.

Es priecājos par šo bezatbildīgo lēmumu, kaut arī tas varēja beigties ļoti slikti. Tas ir tāpat kā uzkāpt Everestā, neviens nenomirst, bet bija tik tuvu! Jūtos atvieglots," sacīja Injaritu.

Kinolentei The Revenant tiek prognozēti labi panākumi ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskaru" ceremonijā 28. februārī. Tiek uzskatīts, ka Dikaprio par tēlojumu beidzot varētu saņemt savu pirmo "Oskara" balvu.

"Visi, kuri strādāja pie filmas, zināja noteikumus," skaidro Injaritu. "Nevienam netika melots. Daži sūdzējās, un es to saprotu. Mums visiem bija grūti. Taču 99,9% cilvēku palika, par ko mēs esam lepni."

Injaritu šogad nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai kā labākais režisors. Uzvaras gadījumā viņš būs viens no nedaudzajiem režisoriem, kurš saņēmis "Oskara" balvu divus gadus pēc kārtas. Pagājušogad ASV Kinoakadēmijas ceremonijā triumfēja Injaritu darbs Birdman (Putncilvēks).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!