Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos Krievijas vēsturiskā drāma "Tobola" ("Тобол"), kurā vienā no galvenajām sieviešu lomām iejutusies populārā latviešu izcelsmes aktrise Agate Muceniece.

Agate filmā, kas stāstīs par grūto un sāpīgo Pētera I valdīšanas laiku 18. gadsimtā, atveidos vācu gūstekni Brigitu Kristīni, "Delfi Izklaidi" informē filmas izplatītāji Latvijā.

Filmas sižeta pamatā ir reāli notikumi. Idejas avots ir pazīstamā vēsturisko romānu autora Alekseja Ivanova ("Parmas sirds", "Ģeogrāfs nodzēris globusu") bestsellers "Tobola. Daudz aicināto".

Filma stāstīs par to, kā Pēteris I visiem spēkiem cenšas attīstīt tirdzniecīcas un politiskos sakarus ar Eiropas valstīm. Tas prasa lielus līdzekļus, tāpēc Pēteris I pavēl jaunajam gvardes virsniekam Ivanam Demarinam doties uz tā laika Sibīrijas galvaspilsētu Toboļsku un ievākt ziņas par turienes zeltu.

Tur izmitināti daudzi pēc Poltavas kaujas sagūstītie zviedru virsnieki. Šeit Ivans sastop savu mūža mīlestību – Sibīrijas ģeogrāfa Remezova meitu. Demarins izveido vienību no 200 vietējiem jauniesauktajiem un jaunajiem virsniekiem, kuri ieradušies kopā ar viņu. Vienība dodas tālās Jarkendas zelta meklējumos.

Vietējo kņazu ļaunprātīgās sazvērestības dēļ miermīlīgā ekspedīcija kļūst par militāru iebrukumu. Demarins un viņa pulks krīt cietsirdīgo un mežonīgo džungaru gūstā. Sākas nežēlīga, nesaudzīga un nevienlīdzīga cīņa par mīlestību, brīvību un dzīvību.

Filmā piedalās arī tādi populāri Krievijas aktieri kā Dmitrijs Nazarovs, Iļja Malanins, Pāvels Tabakovs, Jekaterina Guseva un daudzi citi.

Atgādinām, ka Agate Muceniece, kura Latviju pameta 2008. gadā, Krievijā un ārpus tās robežām atpazīstamību guva, piedaloties populārajā jauniešu seriālā "Slēgtā skola", kuru demonstrēja arī Latvijā. Seriāla filmēšanas laukumā viņa arī iepazinās ar savu nākamo vīru un divu kopīgo bērnu tēvu, aktieri Pāvelu Prilučniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!