Foto: Vida Press

Britu komiķa Sašas Barona Koena jaunākā filma The Brothers Grimsby (Spiegs kļūdas pēc) pirmajā nedēļas nogalē ASV kinoteātros nopelnījusi vien 3,2 miljonus dolāru (2,9 miljonus eiro), vēsta britu laikraksts The Guardian.

Tie ir zemākie kases ieņēmumi, ko Barona Koena filma jebkad guvusi ASV. 2012. gadā kinolente The Dictator (Diktators) pirmajā nedēļas nogalē nopelnīja 17,4 miljonus dolāru (15,6 miljonus eiro), kamēr 2009. gada kinolente Bruno guva kases ieņēmumus 30,6 miljonu dolāru (27,5 miljonu eiro) apmērā.

Citviet pasaulē filmas kases ieņēmumi sasnieguši nepilnus 12,4 miljonus dolāru (11,1 miljonus eiro).

Kinostudija Sony saņēmusi pārmetumus par to, ka filma minimāli reklamēta ASV, iespējams, lai neaizvainotu prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu, par kuru filmā joko, kā arī viņa atbalstītājus.

Barons Koens pats ķēries pie kinolentes reklamēšanas, rādot to tādām slavenībām kā māsām Kardašjanām un aicinot viņas dalīties ar saviem iespaidiem sociālajos tīklos.

Filmas darbība norisinās Anglijas ziemeļu pilsētiņā Grimsbi. Kad Nobijs satiek pazudušo brāli Sebastianu, kurš kļuvis par slepeno aģentu, viņš iesaistās pasaules glābšanas misijā.

Kinolente saņēmusi pretrunīgas atsauksmes no kritiķiem.

Grimsbi atspoguļojums filmā saniknojis pilsētas iedzīvotājus. Tā kinolentē attēlota nolaista un piemēslota, bet iedzīvotāji - kā ielas vidū alu malkojoši pusaudži un likumam nepaklausīgi vecāki.

"Daudzi Grimsbi iedzīvotāji bija ļoti dusmīgi, jo filmai tika noteikts 15 gadu vecuma ierobežojums. Tas nozīmē, ka 80% turienes māšu nav pietiekami vecas, lai to redzētu," pirmizrādē jokoja Koens.

Filmā The Brothers Grimsby spēlē Koena sieva Aila Fišere, austrāliešu komiķe Rebela Vilsone un spāņu aktrise Penelope Krusa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!