Otrdien, 25. augustā, 85 gadu jubileju atzīmē par vienu no pievilcīgākajiem vīriešiem psaaulē dēvētais izcilais skotu aktieris Šons Konerijs, kurš daudziem uz mūžiem ir un paliks vienīgais "īstais" Džeimss Bonds.

Oktobrī uz lielajiem ekrāniem iznāks jaunā Džeimsa Bonda sāgas filma Spectre, bet 1962. pasaule slepeno aģentu iepazina filmā Dr. No.

Konerijs par šo filmu saņēma 17 tūkstošus dolāru, kas viņu, ņemot vērā inflāciju, ierindo visu Bonda atveidotāju ieņēmumu saraksta trešajā vietā, bet daudzi kino mīļi un šarmantā skota fani uzskata - viņš ir bijis pats labākais Bonds.

Kopumā Konerijs ir filmējies septiņās "bondiādes" filmās - pēdējā no tām bija 1983. gada filma Never Say Never Again.

Protams, Konerijs savu vārdu kinovēsturē atstājis arī ar citām lomām - 1988. gadā viņš saņēma "Oskara" balvu kā labākais otrā plāna aktieris filmā The Untouchables, un starp viņa zīmīgākajiem darbiem tiek minētas filmas The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade, Highlander, The Rock un citas.

Jau ilgu laiku Konerijs vairs nefilmējas - 2000. gadā viņš paziņoja par došanos pensijā, bet pēdējo reizi uz lielajiem ekrāniem viņu bija iespējams redzēt 2003. gada piedzīvojumu filmā The League of Extraordinary Gentlemen, kas gan guvusi stipri viduvēju vērtējumu.

Par sieviešu uzmanību pievilcīgajam vīrietim nekad nav bijis jāsūdzas, bet precējies viņš ir bijis divas reizes. Pirmajā laulībā ar aktrisi Diānu Silento pasaulē nācis arī vienīgais Konerija bērns - dēls Džeisons, kurš arī izvēlējies aktiera karjeru.

Šons Konerijs 2000. gadā tika iecelts bruņinieku kārtā un vairākkārt atzīts par "lieliskāko dzīvo skotu". Daudzām sievietēm viņš vēl aizvien ir vīrišķības etalons, un savulaik to apliecinājuši arī dažādi viņa "tituli" - žurnāls People 1989. gadā viņu atzina par "seksīgāko dzīvojošo vīrieti", bet 1999. gadā viņu Lielbritānijā notikušā aptaujā godināja kā "gadsimta seksīgāko vīrieti".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!