Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktiera Silvestra Stallones (attēlā) brālis Frenks pirmdien nopēlis ASV Kinoakadēmiju par to, ka tā nav piešķīrusi Oskara balvu par Stallones tēlojumu filmā Creed (Krīds: Rokija mantojums).

69 gadus vecais aktieris par lomu saņēmis Zelta globusa balvu. Viņam tika prognozēta uzvara arī svētdienas Oskara balvu ceremonijā.Taču Oskars par labāko otrā plāna lomu tika piešķirts trillera Bridge of Spies (Spiegu tilts) aktierim Markam Railensam.

"Kinoakadēmijai vajadzētu kaunēties," dusmīgi tvītoja 65 gadus vecais aktieris un mūziķis Frenks Stallone. "Ir taču skaidrs, ka Slajam bija jāuzvar. Kāds vēl Marks? Kārtējās Holivudas muļķības."

Stallones jaunākais brālis izteicās, ka Railensam esot "jākaunas" par to, ka viņš saņēmis apbalvojumu Stallones vietā, kurš paveicis "vēsturisku darbu", radot divus ļoti slavenus filmu varoņus.

Filmas par bokseri Rokiju ASV vien nopelnījušas apmēram 1,7 miljardus dolāru (1,5 miljardus eiro), kamēr Vjetnamas kara veterāna Džona Rembo filmu sērijas kopējie ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros ir 674 miljoni dolāru (619 miljoni eiro).

Tikmēr pats aktieris sociālajā tīklā Instagram publicēja savu attēlu no Oskaru ceremonijas. "Visiem "īstajiem Rokijiem" pasaulē vēlos pateikt - nekad neatsakieties no sapņiem, nepadodieties! Paldies par atbalstu," viņš raksta.

Vēlāk viņš apstiprināja, ka esot "ļoti laimīgs".

"Lūdzu saprotiet manu brāli, viņš ir tik emocionāls tāpēc, ka vēlas mani pasargāt un vēl man vislabāko," norādīja Stallone. "Dzīve ir laba!"

Vairākas slavenības paudušas atbalstu Stallonem. To vidū bija televīzijas personība Pīrss Morgans, amerikāņu aktrise Mia Ferova un aktieris Arnolds Švarcenegers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!