Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 4. jūnijā, apaļu jubileju atzīmē viena no populārākajām Holivudas zvaigznēm, aktrise, režisore, sešu bērnu māte un Breda Pita sieva Andželīna Džolija (attēlā) – skaistule svin 40. dzimšanas dienu.

Uz lielajiem ekrāniem Džolija debitēja 1982. gadā - kopā ar savu tēvu Džonu Voitu viņa filmējās ne visai atzinīgi novērtētajā komēdijā Lookin' to Get Out, bet meitenes aktrises karjera nopietni sāka veidoties desmitgadi vēlāk.

1995. gadā filmā Hackers viņa tika pie savas pirmās galvenās lomas, un jau 2000. gadā saņēma "Oskara" balvu par fantastisko tēlojumu filmā Girl, Interrupted.

Džolijas kontā ir gandrīz 50 lomas, bet starp nozīmīgākajiem viņas kinodarbiem minama filma Lara Croft: Tomb Raider, kas uz ekrāniem iznāca 2001. gadā un ļāva Džolijai kļūt par vienu no vadošajām Holivudas aktrisē un gūt slavu visā pasaulē. Vēlāk sekoja filma Mr.&Mrs. Smith, kas viņu saveda kopā ar trešo vīru Bredu Pitu.

2008. gadā uz ekrāniem iznāca aizkustinošais un drūmais stāsts par māti, kurai tiek nozagts dēls Changeling, un šī loma Džolijai atnesa "Oskara" balvas nomināciju kā labākajai aktrisei. Šajā desmitgadē ekrāna daiļava nolēma ķerties pie režijas, un tapušas jau divas kara drāmas, bet šogad plānota romantiskas drāmas By the Sea iznākšana - tajā kopā ar sievu tēlo arī Pits.

Pērn uz ekrāniem iznāca pasaku filma par ļauno burvi Malefisentu, un, pateicoties tai, Džolija kļuva arī par bērnu elku. Filma Maleficent arī kļuvusi par Džolijas komerciāli veiksmīgāko kinodarbu.

Aktrise ir bijusi trīs reizes precējusies - 1996. gadā viņa baltā t-kreklā, uz kura ar asinīm bija uzrakstīts līgavaiņa vārds, salaulājās ar filmā Hackers iepazīto aktieri Džoniju Lī Milleru. Šī laulība gan ilga tikai trīs gadus. 

Vēlāk viņa aptuveni tikpat ilgu laiku bija precējusies ar Billiju Bobu Tortonu, bet pēdējos desmit gadus kopā ar Bredu Pitu vada mierīgu un saskanīgu ģimenes dzīvi ar trim saviem un trim adoptētiem bērniem, kas no malas brīžiem līdzinās sapnim.

Tiesa, ne vienmēr viss bijis tik rožaini. Džolija ir gājusi cauri arī narkotiku periodam - vēlāk intervijās viņa stāstījusi, ka 20 gadu vecumā viņa bijusi ne tikai anoreksijas nomocīta un depresīva būtne, bet arī lietojusi visas iespējamās narkotikas. Tāpat Džolija savulaik izmēģinājusi mīlas priekus ar sievietēm, nenoliedzot, ka ir biseksuāla.

Tagad, sekojot līdzi kinozvaigznes gaitām, grūti iedomāties kādas atkāpes no normas viņas dzīvesveidā - Džolija tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām šovbiznesa zvaigznēm, kura iestājas par sieviešu tiesībām, cīnās par bēgļiem un mieru visā pasaulē.

Pirms diviem gadiem pasauli pāršalca šokējoša vēsts - Džolija, lai samazinātu krūts vēža risku, veikusi mastektomiju jeb krūšu amputāciju, bet šogad tapa zināms, ka Džolijai izoperētas arī olnīcas. "Maniem bērniem nekad nebūs jāsaka, ka viņu māmiņa ir nomirusi no olnīcu vēža," tā presei šo lēmumu komentēja pati aktrise.

"Vienmēr ir vairāk par vienu veidu, kā cīnīties ar jebkuru veselības problēmu. Svarīgākā lieta ir apzināt visas iespējas un izvēlēties, kas ir piemērots tev pašai," citas sievietes intervijā pēc operācijas iedvesmoja slavenā aktrise.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!