Foto: Arnis Balčus
1995. gadā Vecrīgā, Šķūņu ielā 15, durvis vēra tam laikam ārkārtīgi modernā industriālā dizaina naktslokāls "Slepenais eksperiments". To izveidoja trīs uzņēmēji: Uģis Putniņš, Māris Steķis un jau mūžībā aizgājušais Aigars Sparāns, kurš bija arī kluba telpu arhitekts. "Slepenais eksperiments" kulta vietas statusā bija visus septiņus savas darbības gadus.

Uzņēmēji jau bija veiksmīgi iemēģinājuši roku ēdināšanas biznesā, taču pēc Šķūņu ielas telpu apskates tika secināts: te vajag kaut ko citu, restorānu pagrabā nē, te vajag kaut ko īpašāku. Mākslinieciski noskaņotais Aigars Sparāns ar saviem radošajiem draugiem “dega” par jaunu vietu, kurā notiktu dažādas mākslinieciskas norises, un tapa “Slepenais eksperiments” – naktslokāls, kas mērķēts uz Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem un radošo inteliģenci. Tika veikts aizņēmums “Parex” bankā 50 000 latu apjomā, turklāt ar tam laikam raksturīgajiem nesamērīgajiem procentiem.

“Sienas nebija apmestas, pliks mūris, kanalizācijas caurules atklātas – izvēlētais industriālais dizains bija veiksmīgs, pat dabūjām arhitektūras balvu. Tobrīd līdzīgs dizains jau bija “Andalūzijas sunī”, tomēr tas bija vairāk estetizēts, mums bija pa skarbo,” tagad atceras kluba līdzīpašnieks Putniņš. “Slepenais eksperiments” durvis vēra 1995. gada maijā, un jau vasarā vieta bija kļuvusi tik populāra, ka ne apgriezties. Uzņēmēji saprata, ka tā lieta ir aizgājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!