EPISKS STANDARTS
Padomi, kā ērti un vienkārši pārnest savus datus uz jauno viedtālruni
Nereti viedtālruņu lietotāji vilcinās ar jaunas ierīces iegādi vai ir nobažījušies pāriet pie cita ražotāja, baidoties par datu pārnešanas procesu. Radies aizspriedums, ka informācijas pārkopēšana ir sarežģīta un laikietilpīga, taču patiesībā, izmantojot piemērotākos rīkus, šis process ir pavisam vienkāršs un ātrs.
Pārnesot datus no iOS operētājsistēmas vai iepriekšējā Samsung viedtālruņa uz jauno, būs nepieciešama lietotne Smart Switch.

Ieslēdzot jauno viedtālruni un sekojot piedāvātajiem iestatīšanas soļiem, automātiski tiks piedāvāta datu pārnešana ar Smart Switch palīdzību. Taču, ja viedtālrunis būs iestatīts jau iepriekš, lietotni iespējams lejupielādēt Google Play.
Datus ērti un ātri var pārnest, sekojot šiem vienkāršajiem soļiem:
1
dodies uz lietotni Smart Switch vai sāc viedtālruņa iestatīšanu;
2
izvēlies no kādas ierīces datus vēlies pārnest;
3
izvēlies datu pārnešanas metodi – ar Wi-Fi, USB vadu vai datora starpniecību (atkarībā no tā, kāds viedtālruņa modelis izmantots pirms tam);
4
savieno ierīces un izvēlies, kādu informāciju vēlies pārkopēt. Tie var būt kontakti, attēli, video, dokumenti, kā arī lietotnes un cita informācija;
5
nedaudz uzgaidi līdz visi dati būs pilnībā pārkopēti un pārnesti.
Padoms! Lai viss process būtu vēl vienkāršāks, pirms datu pārnešanas vari pārskatīt lietotnes un datus, kurus uzglabā viedtālrunī. Ja daļa no informācijas vairs nav aktuāla, izdzēs to, lai pārnestu datus vēl ātrāk un atbrīvotu papildu vietu iebūvētajā atmiņā.
Svarīgi atcerēties:
lai veiksmīgi pārnestu datus, viedtālrunim jābūt pietiekamam akumulatora līmenim, kas visbiežāk ir 30%, taču tas var atšķirties atkarībā no ierīces modeļa;
lietotne Smart Switch pieejams viedtālruņiem ar Android 4.3, iOS 4.2.1 vai jaunāku operētājsistēmu;
pārkopējot lietotnes uz jauno viedtālruni, ņem vērā, ka jebkurā gadījumā būs nepieciešams veikt autentifikāciju savā kontā;
lai veiksmīgi pārnestu, piemēram, lietotnes WhatsApp vēsturi, jāpārliecinās, ka iepriekšējā viedtālrunī lejupielādēts pēdējais lietotnes atjauninājums un visas sarakstes vēsture ir sinhronizēta ar mākoņkrātuvi. Ja kopējā datu pārnešanas procesā sarakstes pārkopēt tomēr nav izdevies, to iespējams veikt manuāli WhatsApp lietotnes iestatījumos.
Ja radušies jautājumi par datu pārnešanu, apskati padomus Samsung mājaslapā.
Pieejamība un cena
Jaunās Samsung Galaxy S22 sērijas ierīces var iegādāties lielākajos elektropreču veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem un samsung.lv.