Foto: F64

Populārā pašmāju dziedātāja Anmary (attēlā) kopā ar mazo dziedātāju Terēzi Ruku un Rīgas Gospeļkori ierakstījusi vienu no skaistākajām Ziemassvētku dziesmām - Mazais bundzinieks.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Little_Drummer_Boy_Wav.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jau kopš rudens dziedātāja aktīvi gatavojas savai ziemas noskaņu koncertu sērijai Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums, kurā ietvertas Anmary izvēlētas populārās un klasiskās mūzikas skaistākās ziemas dziesmas diriģenta Jēkaba Ozoliņa un jaunā mūziķa Emīla Zilberta aranžējumos.

Koncertā skanēs gan dziesmas latviešu valodā, gan pasaules hiti, un pati izpildītāja sola, ka dziesmu skanējums būs "samtains, dvēselisks un plašs". Programmā ietvertas arī grupas Prāta vētra basģitārista Ingara Viļuma dziesmas.

Ziemas noskaņu koncertu Latvijas turneja tiks atklāta 14. decembrī ar koncertu Baložu Kultūras namā. Koncerti būs Ventspilī, Jēkabpilī, Daugavpilī, Ķekavā, Gulbenē, un tūre tiks noslēgta 28. un 29. decembrī ar koncertiem Rīgas Stradiņa universitātes Aulā.

Dziesmas Mazais bundzinieks oriģinālā versija The Little Drummer Boy jeb Carol of the Drum uzskatāma par vienu no populārākajām Ziemassvētku kompozīcijām pasaulē - kopš dziesmas radīšanas 1941. gadā tā izpildīta neskaitāmās versijās.

Savulaik to dziedājusi aktrise Marlēna Dītriha, Devids Bovijs izpildījis duetā ar Bingu Krosbiju, savu kaverversiju tai radījuši tādi mūziķi kā Džimijs Hendrikss, grupa Apocalyptica, Ringo Stārs, Meraija Kerija, Bobs Dilans, Džastins Bībers un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!