Foto: DELFI

Šovā Okartes skatuve iepazītais jaunais skatuves mākslinieks Oskars Deigelis (attēlā) šonedēļ savu fanu vērtējumam nodevis jaunu kompozīciju – dziesmu Just Stop, ar kuru puisis nolēmis startēt Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

Just Stop ir Deigeļa pirmais singls angļu valodā, kā arī pirmais darbs citādā, līdz šim neierastā liriskā izpausmē. Mūziķis stāsta, ka šīs dziesmas pavadījums ar daļēji sacerētu melodiju glabājies pie viņa jau pāris gadus, taču tā arī netika izmantots līdz brīdim, kad, meklējot, kuru dziesmu varētu iesniegt Eirovīzija 2014 atlasē, tam tika līdz galam sarakstīta melodija un sacerēti vārdi.

"Līdz šim savas dziesmas izpildīju gan par mīlestību un attiecībām, gan par eksistenciāliem jautājumiem. Šī dziesma savā ziņā ir atgriešanās pie manām saknēm un agrākās darbības, tajā pašā laikā tas man ir pilnīgi kaut kas jauns. Dziesmai, patiesībā, ir diezgan skarbs vēstījums.

Tā stāsta par to, ka mums apkārt ir tik daudz dažādu viedokļu. Par to, ka reizēm cilvēkiem patīk uzspiest otram savu viedokli kā vienīgo un pareizo. Arī es savulaik esmu darījis tieši tāpat. Laika gaitā esmu daudz ko pārdomājis un nonācis pie dažādiem secinājumiem, kas mainījuši manus uzskatus. Tāpēc dziesmas vēstījums ir gana personisks.

Un, lai arī skanējums ir visai komerciāls, šajā kompozīcijā ietvertā doma atrodama krietni vien dziļākos ūdeņos. Par to, kas ir un kas nav pareizi, zinām vienīgi mēs paši, un mums ir visas tiesības dzīvot dzīvi tā, kā paši vēlamies, neatkarīgi no tā, ko par to domā citi," jauno kompozīciju skaidro Deigelis.

Dziesmas mūzikas autori ir Ruslans Kuksinovičs (Rassell) un Oskars Deigelis. Teksta autors ir Oskars Deigelis. Aranžējumu veicis mūziķis un producents Rassell. Dziesmu miksējis un māsterējis Dj Dween.

Jau vēstīts, ka 24 Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālos iekļuvušās kompozīcijas tapa zināmas decembra sākumā, bet līdz 7. janvārim dziesmu autori var pieteikt izpildītājus, kuri tad februāra sākumā cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā sacensībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!