Foto: Privātais arhīvs

Jaunā dziedātāja un stiliste Anita Intaite jeb Košā (attēlā) skatītāju un klausītāju vērtējumam nodod savu jauno videoklipu dziesmai 21st Century Civilization, kas tapusi sadarbībā ar grupas Pērkons bundzinieku un mūziķi Ikaru Ruņģi.

"Piedāvājumam sadarboties ar grupu Pērkons un iedziedāt šo dziesmu piekritu nevilcinoties. Tai ir ne tikai spēcīgs ziņojums, bet arī ļoti laba mūzika.

Turklāt sadarbošanās ar tādiem mūziķiem kā Ikars Ruņģis un Leons Sējāns, kas ir arī producenti šai dziesmai, man šķita aizraujoši. Ļoti cienu viņu profesionālo ieguldījumu Latvijas mūzikā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Anita, atklājot arī skaņdarba ideju.

"Dziesma ir par divdesmit pirmā gadsimta slimību, kas ir pārņēmusi visu pasauli. Šis ir digitālais laikmets, internetā atrodams viss, kas nepieciešams - personai ir maz vajadzību iziet no mājas.

Cilvēki vairs nesatiek viens otru tik bieži dzīvē, bet vairāk čato un sazinās virtuālajā vidē. Mazi bērni sāk pārvaldīt datorus labāk par saviem vecākiem, dažiem pat internetā pavadītais laiks pārsniedz laiku, kas pavadīts laukā, svaigā gaisā.

Cilvēki kļūst arvien pasīvāki īstajā dzīvē, bet aktīvāki interneta platformā. Arī attiecības veidojas sociālajos tīklos, un emocijas izsakām ar smaidu ikoniņām, mazāk ar vārdiem. Kurp tas mūs aizvedīs?" prāto jaunā dziedātāja.

Dziesmas tapšanā darbojies arī Elmārs Orols, Aivars Vīksna, Alise Ameļko, kā arī Raimonds Dunke. Dziesmas videoklipu veidojis Artūrs Šulbergs, Imago studija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!