Foto: DELFI

Populārā latviešu dziedātāja Ance Krauze (attēlā), kura nesen kādā intervijā stāstīja, ka savā muzikālajā darbībā nolēmusi iepauzēt, tomēr no dažiem izaicinājumiem profesionālajā jomā nav atsacījusies – viņa ierakstījusi dziesmu kopā ar apvienību Melo-M.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Suitu_lugsna.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jaunā kompozīcija Suitu lūgsna ir čellu trio Melo-M topošās latviešu tautas mūzikas programmas priekšvēstnese, un dziesma ir puišu un Krauzes interpretācija par labi zināmo tautas melodiju Lūdzu Dievu, lūdzu Laimi.

"Melomānija mūs ir novedusi līdz latviešu tautas mūzikai, tāpēc esam ķērušies pie jaunas un interesantas koncertprogrammas Melo-M.LV, kurā skanēs daudzas latviešu tautasdziesmu versijas nebijušā skanējumā.

Koncertos ārzemēs vienmēr esam pieminējuši, no kurienes nākam, bet tagad mums būs iespēja to darīt ne tikai vārdiem, bet arī muzikāli, spēlējot latviešu tautas mūziku gan ārzemju publikai, gan latviešiem Latvijā," skaidro grupas pārstāvji.

Dziesmas izvēles un tapšanas laikā Melo-M puiši konsultējušies ar Alsungas Suitu sievām, dziesmas muzikālo apdari veidojis trio mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns, bet Suitu lūgsnas ierakstā kopā  ar pārējiem Melo-M dalībniekiem Jāni Paulu un Miķeli Dobičinu piedalījies arī bundzinieks Miķelis Vite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!