Foto: LETA

Populārais pašmāju skatuves mākslinieks Lauris Reiniks (attēlā) šonedēļ savas daiļrades cienītāju vērtējumam nodevis jaunu, jau astoto dziesmas Es skrienu versiju – šoreiz tā iedziedāta turku valodā.

"Iedziedāt šo dziesmu turku valodā es nebiju plānojis, lai gan ar Turciju mani saista siltas sajūtas, jo esmu regulāri braucis turp atpūsties," sarunā ar DELFI Izklaide par kompozīciju ar nosaukumu Koşuyorum stāsta Lauris.

Kā pamudinājums tomēr ķerties pie šī izaicinājuma kalpojusi kādas nevalstiskās organizācijas pieredze Turcijā - NVO darbinieki braukājuši pa Turciju, stāstot par Latviju un kā piemēru no Latvijas mūzikas liekot tieši Reinika dziesmu.

Sajūsma par šo kompozīciju, pat nesaprotot vārdus, bijusi tik liela, ka dziedātājs nolēmis to iedziedāt šajā valodā. Caur paziņām Turcijā atrasts atdzejotājs, un ieraksts pie dziesmas varējis sākties.

Studijā Reinikam tikt galā ar akcentu palīdzējis turku uzņēmējs un TurKebab līdzīpašnieks Osmans Uresins, kurš arī ierunājis Laura sākuma tekstu, bet meitenes tekstu ierunājusi kāda turku studente, kura šobrīd Erasmus programmas ietvaros mācās Latvijā. 

Par šo dziesmas versiju Reiniks jau saņēmis daudz atzinīgu vārdu - teksta atdzejotājs no Turcijas ziņojis, ka tie, kuri jau dziesmu noklausījušies, netic, ka to iedziedājis sveštautietis. Sajūsmu paudusi arī Reinika draudzene Aleksandra Kurusova, kurai šī esot pati mīļākā no visām dziesmas versijām.

Tāpat par kompozīciju interesi izrādījusi Vācijas ierakstu kompānija, kas savulaik izdeva Es skrienu versiju vācu valodā - tā kā Vācijā turku kopiena ir ļoti liela, tur šī dziesma tiek gaidīta ar nepacietību.

Daudzu uzdotais jautājums, kad tad beidzot Reiniks rimsies ar Es skrienu versijām dažādās valodās, dziedātājam ir nedaudz apnicis.

"Katrā valstī šo dziesmu uztver kā tieši tai veltītu versiju. Ja kaut kas ir veiksmīgi sanācis, kāpēc gan to neizplatīt - vai tad arī labu Disneja multiplikācijas filmu nevajadzētu dublēt latviešu valodā? Šis ir tāds labs eksporta produktiņš, un, kamēr es varēšu to panest, turpināšu," apņēmības pilns ir Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!