Foto: DELFI

Šovā Okartes skatuve iepazītais dziedātājs un lauksaimnieks Mārtiņš Jātnieks (attēlā) šonedēļ savas daiļrades cienītāju novērtējumam sniedzis savu jaunāko skaņdarbu ar nosaukumu Pazudušais draugs, ko mūziķis veltījis savam bērnības dienu rotaļu lācītim.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/jatnieks_pazudusais_draugs.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziedātājs, kurš pērnajā gadā šovā Saimnieks meklē sievu centās atrast sev līgavu, par spīti noslogotajai ikdienai un pienākumiem, kas jāveic saimniecībā, ne mirkli nav pārstājis muzicēt un sacerēt dziesmas, un viņa svaigākajam hitam dots nosaukums Pazudušais draugs.

Jātnieks, kurš ir gan vārdu, gan mūzikas autors, jauno dziesmu veltījis savam bērnības dienu rotaļu biedram - spēļu lācītim, ko nesen Mārtiņš, kārtojot bēniņus, atradis starp daudzajām mantām.

"Kravājot un tīrot bēniņos mantas, atradu savu bērnības lāci, kurš gulēja bēniņu pašā stūrī - pavisam noputējis. Atmiņā atgriezās skaistās bērnības ainas, kad savu ikdienu bez šī lācīša iedomāties nevarēju.

Laikam mēs paši nemaz lāga nepamanām, kā izaugam un kā lietas, kas reiz bija ļoti svarīgas, paliek pagātnē, un par tām tiek aizmirsts," tā par dziesmas idejas rašanos stāsta Mārtiņš.

Šī kompozīcija Mārtiņa dziesmu mapē glabājusies jau ilgāku laiku, un viņš vairākkārt to spēlējis arī koncertos, kur skaņdarbs guvusi nedalītu klausītāju atsaucību. Tas mūziķi pamudinājis dziesmu beidzot ierakstīt studijā.

Kompozīcijas producents ir Jānis Čubars, bet balss ierakstā palīdzīgu roku sniedzis Edgars Skrāģis. Tāpat dziesmas tapšanā piedalījusies arī fona vokāliste Linda Maseļune un ģitārists Kristaps Rullis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!