Foto: Publicitātes foto
Dziedātājas un dziesmu autores Montas debijas minialbumu "Otra viņa" kompānija "MicRec" izdeva 2020. gadā, un šobrīd jaunā māksliniece ir jau ceļā uz pirmo lielo dziesmu albumu. Dziedātāja piedāvā noklausīties savu jaunāko veikumu – duetu ar Eiropas Parlamenta ierēdni Kārli Būmeisteru.

Dziedātājas kontā jau ir dueti ar citiem mākliniekiem, tostarp ar Zigfrīdu Muktupāvelu, bet jaunās dziesmas "Vieni" tapšanā piedalījies Kārlis Būmeisters – gan kā dziesmas dueta partneris, gan kā ieraksta studijas producents. Dziesmas mūzikas un vārdu autore ir pati Monta.

"Rakstot dziesmu, es vēl nezināju, ka tas būs duets, un kur nu vēl ar Kārli. Es daudz klausījos Kārļa mūziku, tuvojās ziema, bija pārdomu laiks, viņa mūzika runājās ar mani. Un tad iešāvās prātā doma: ja jau man tik ļoti patīk Kārļa mūzika, tad vajag ar viņu duetu. Šī dziesma ieskanējās kopā ar viņu manā galvā," notikumus atceras jaunā māksliniece Monta.

Būmeisters piebilst: "Latvijas mūzikā nemaz tik bieži nevaram sekot un vienlaikus arī turēt īkšķus par jauniem talantiem, kas paši mūsu acu priekšā aug, stiepjas un attīstās. Tādos brīžos klausītāja attieksme ir diezgan svarīgs faktors mūziķa tālākajā ceļā. Daudz svarīgāks nekā tad, kad produkts jau ir gatav. Mūsu attieksmē slēpjas atbildība. Tādēļ arī sevī izjutu šo atbildību un labprāt piekritu sadarboties ar Montu – jaunu mākslinieci, kurai nav sveša, tā teikt, vecā skola," argumentē Kārlis.

Viņš uzskata, ka jaunajai dziesmai ir potenciāls rotēt radiostacijās arī pēc 10 gadiem – tik laba tā esot. Noklausies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!