Foto: Reuters/Scanpix
Pērn 20. aprīlī 28 gadu vecumā Omānā nomira populārais zviedru mūziķis Tims Berglings jeb Dj Avicii. Viņa nāves gadadienas priekšvakarā publiskota jauna, līdz šim nedzirdēta dziesma.

Pirmā dziesma, kas iznākusi pēc mūziķa nāves, "YouTube" publiskota 10. aprīlī un tās video, kurā apkopotas fanu atmiņas par dīdžeju, jau noskatīts vairāk nekā miljons reižu.

Kompozīcijā ar nosaukumu "SOS" dzirdams amerikāņu mūziķa Aloe Blacc vokāls. Viņš ar Avicii sadarbojies arī 2013. gada hitā "Wake Me Up".

Jaunā dziesma ir pirmais singls no dīdžeja pēcnāves albuma "Tim", kas iznāks 6. jūnijā, vēsta raidsabiedrība CNN. Tā ieņēmumi tiks ziedoti dīdžeja ģimenes izveidotajam Tima Berglinga fondam, kas atbalsta cilvēkus ar garīgās veselības problēmām un pašnāvnieciskām tieksmēm.

Tiek vēstīts, ka dziesmas vārdos ir apslēpts skaudrs vēstījums par Avicii dzīves cīņām – atkarībām, neveiksmīgām attiecībām un alkām pēc miera.

Vasaras sākumā gaidāmajā albumā būs apkopoti dīdžeja muzikālie darbi, kurus viņš pirms nāves nepaspēja pabeigt. "Viņš atstāja kolekciju ar nepabeigtām dziesmām, zīmītēm, e-pasta sarunām un īsziņām par mūziku," norādījis dīdžeja ģimenes pārstāvis.

Jau vēstīts, ka dīdžejs pērn 28 gadu vecumā Omānā izdarīja pašnāvību. Vēsts par viņa nāvi satrieca mūzikas industriju.

Avicii pagātnē bija smagas veselības problēmas, kuru dēļ viņš 2016. gadā paziņoja par koncertturneju beigšanu. Tāpat arī viņš cīnījās ar alkohola atkarību.

Atpazīstamību Avicii iemantoja 2011. gadā, kad mūzikas topu virsotnes iekaroja viņa hits "Levels". Tam sekoja daudzi citi veiksmīgi singli – "Hey Brother", "Waiting for Love", "Wake Me Up", "Addicted to You" un vēl daudzi citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!