Foto: Privātais arhīvs

Dziedātāja Liene Šomase, līdzīgi kā daudzi citi, martā pameta Rīgu un devās uz laukiem. Dzīvojoties pa Jūrkalnes mežiem, māksliniece izlolojusi aprises jaunajam soloalbumam, un klājā nākusi arī pirmā tā dziesma.

Gaidāmā soloalbuma pirmais singls saucas "Tu esi kā kristāls". Dziesmai drīzumā taps arī video klips, bet pagaidām skaņdarbs noklausāms sagatavē "YouTube" platformā.

"Šī dziesma ir mīlestība pret mūsu skaisto dabu un spēcīgo zemi. Kalni, meži, jūra man jau no bērnības ir nozīmīgas meditācijas vietas," portālam "Delfi" skaidro māksliniece.

Dziesmai "Tu esi kā kristāls" iedvesma gūta arī Šomasei piederošajā dziedāšanas studijā, kurā dziedātprasmi apgūst arī bērni ar īpašām vajadzībām. "Kristāliski bērni," teic Šomase.

Gaidāmajā solalbumā būšot arī dziesmas, kurām vārdus un mūziku sacerējuši Šomases audzēkņi.

Māksliniecei palīdzīgu roku sniedzis arī mūziķis Reinis Briģis. "Lai saprastu, sajustu un noķertu Lienes iedvesmu, speciāli devos uz 190 kilometru tālo Jūrkalni. Sāls trauks kā šeikeris, galda mala kā perkusija, ģitāras, balsis, plaukstas – tas viss radies maģiskā dabas nostūrī Jūrkalnē. Ticu, ka klausītājs sajutīs to, ko, tur dzīvodama, sajuta Liene, un sajutu arī es," dziesmas tapšanas brīdi raksturo Briģis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!