Foto: Publicitātes foto
Latvijas puišu grupa "Neon Saturdays" pie klausītājiem atgriežas ar kaislīgu modernā roka balādi latviešu valodā. Dziesmas nosaukums – "Sarkanās līnijas".

"Sarkanās līnijas" vēsta par kaisles, emociju un starpgadījumu piesātinātu romantisko attiecību ietekmi uz personīgo izaugsmi un psihi, sarunā ar portālu "Delfi" pauž grupas dalībnieks Edvīns Rakickis.

"Domāju, vairums no mums ir izdzīvojuši periodus, kad absolūtu ikdienas tukšumu un šķietamu bezcerību piepeši aizstāj strauji notikumi, dzīves izmaiņas un pārpilnība. Šajā gadījumā ir runa par attiecībām ar sievieti. Attiecībām, kas nevis pamazām izvēršas par kaut ko nopietnu vai arī apdziest, bet gan pamatīgi sapurina un transformē," dziesmas vēstījumu skaidro tās autors, grupas ģitārists Rakickis.

Savā jaunākajā veikumā grupa pietuvinājusies savam agrīnajam skanējumam, priekšplānā izvirzot roka ritmus un harmonijām bagātu vokālo sniegumu.

Singls "Sarkanās līnijas" ir pieejams "Spotify", "Apple Music" un citās lielākajās straumēšanas platformās.

Pašmāju grupa, kuru klausās arī ārzemēs

Grupā „Neon Saturdays" darbojas Andris Ēvelis (vokāls), Mārtiņš Rudzītis (basģitāra), Linards Lazdiņš (bungas) un žurnālists Edvīns Rakickis (ģitāra).

Pērn grupa kā debitanti iekļuva Latvijas Radio 2 "Muzikālās Bankas" finālā, kopvērtējumā starp daudziem Latvijā atzītiem un zināmiem mūziķiem iegūstot 11. vietu.

"Neon Saturdays" pastāvēšanas laikā ir iznākuši divi albumi un vairāki singli, kuri iekļuvuši lielāko vietējo radiostaciju topos. 2018. gada albums "Freaks In The Ocean" guva vietējo kritiķu atbalstu un nonāca arī ārpus Baltijas esošu radiostaciju ēteros.

Pirms gada grupa nāca klajā ar savu pirmo dziesmu latviešu valodā. Singla "Tik skaļi" veidošanā iesaistījās arī populārais pašmāju reperis Reiks. Drīz pie klausītājiem nonāca grupas nākamie singli latviešu valodā – dziesmas "Man nav bail" un "Klejo sirds".

Koncerttūrēs "Neon Saturdays" vairākkārt apceļojusi Baltijas valstis un Lielbritāniju, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape".

2016. gadā, Siguldas festivāla "Sunset Festival" ietvaros "Neon Saturdays" iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu "James", savukārt 2018. gada vasarā grupa iesildīja pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!