Foto: Publicitātes foto

Hiphopa mākslinieks Reiks, kurš savulaik iemantoja atpazīstamību ar duetu "Olas", šovasar nāk klajā ar savu jauno mūzikas projektu "Milleny". Tā pirmajam singlam "Lasvegasā" nupat tapis košs videoklips, kurā galveno lomu atveido šarmantā Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča.

Kā norāda Reiks, dziesmas stāsts ir par uzdrīkstēšanos. Videoklipā atspoguļota viena liktenīga un neaizmirstama nakts, kurā satikta liktenīgā sieviete.

Tieši videoklipa režisors Antons Barons ieteicis uzrunāt Dārtu, un pēc telefonsarunas ar Reiku, aktrise piekritusi piedalīties. Savukārt pašu režisoru mūziķim rekomendējusi aktrise Lelde Dreimane.

Videoklipa operators ir pieredzējušais hiphopa mūzikas klipu veidotājs Toms Rings. Klips izceļas ar iespaidīgu attēloto lokāciju daudzveidību – filmēšana notikusi dažādās Rīgas un tās apkārtnes vietās un muzejos, tostarp Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un citviet.

Dziesmas mūzikas producents ir Kaspars Ansons, mūzikas autors – pats Reiks. Savukārt vārdu autori ir abi jaunā projekta "Milleny" dalībnieki – Reiks un dziedātājs Artūrs Hatuļevs.

"Mēs sākām taisīt dziesmas jau pavasarī, šī ir pirmā, ko izdodam, bet ne pirmā, ko sarakstām. "Lasvegasā" sarakstīju pirms diviem gadiem, taču nebiju izdevis. Mēs ar Artūru to pārveidojām," stāsta Reiks.

Projekta "Milleny" plānos ietilpst vairāku singlu izdošana, kā arī koncertēšana. Tiesa, mūziķi vēl neatklāj, vai paredzēts arī albums, bet ideju jauniem skaņdarbiem netrūkstot.

Projekts "Milleny" duetā apvieno Latvijas hiphopa skatuvē plaši pazīstamo reperi Arvi Reiku un līdz šim vēl nezināmu dziedātāju Artūru Hatuļevu, ar kuru Reiku iepazīstinājis kopīgais draugs, reperis Deniss Stepanovs.

Projekta nosaukums atvasināts no mileniāļu paaudzes (millenials). Par mileniāļiem sauc paaudzi, kura uzaugusi tehnoloģiju pārmaiņu laikmetā, mediju piesātinātā un digitālā vidē. "Mēs taisām mūziku tieši mūsu paaudzei ar tai raksturīgajām vērtībām un skanējumu," skaidro Reiks.

Arvis Reiks ir repa izpildītājs no Rīgas, kurš mūzikā darbojas kopš 2007. gada un pašmāju hiphopa aprindās ir labi zināms kā apvienības "Kreisais krasts" dalībnieks. Plašāka auditorija Reiku iepazina ar projektu "Olas", kas pirmo pastāvēšanas gadu laikā iekaroja internetu. 2016. gada pavasarī Reiks uzsāka savu solo karjeru, izdodot pirmo singlu "Leģendas". Pusgada laikā Reiks kļuva par vienu no visskatītākajiem Latvijas mūziķiem vietnē "YouTube", skatījumos pārspējot lielākās pašmāju apvienības un izpildītājus. Viņa populārākie singli ir "Vēlos", "West Coast", "Par Latviju". Solo karjeras laikā Reiks aizvadījis trīs Vislatvijas koncerttūres, kā arī piedalījās lielākajos pašmāju festivālos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!