Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas atlases koncertiem, pusfinālos iekļuvušo dziesmu autori iepazīstina klausītājus ar savu dziesmu izpildītājiem, starp kuriem ir arī pieredzes bagātā skatuves māksliniece Olga Rajecka (attēlā).

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Olga_un_Liigo___Saule_riet__Dween_RMX_Mp3_0.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jau vēstīts, ka muzikālajā sacensībā Rajecka piedalīsies ar Tomasa Kleina un Guntara Rača radīto dziesmu Saule riet, bet priekšnesumā dziedātājai pievienosies tautas deju kolektīvs Līgo.

"Man dzīvē ir bijis viss.  Neskaitāmi koncerti, klausītāju mīlestība un uzvaras konkursos un festivālos. Man ar to pietiek. Taču es neesmu zaudējusi prieku dziedāt un man patīk šī dziesma. Un man patīk dziedāt, tāpat kā Kleinam patīk rakstīt mūziku un Līgo dejotājiem patīk dejot. Es nevēlos nevienam neko pierādīt. Es vēlos dziedāt," savu dalību konkursā skaidro Olga.

"Lai arī sākotnēji biju iedomājies, ka dziesmu varētu dziedāt kāds no vīriešu kārtas dziedātājiem, no kuriem daži pat tika jau uzrunāti, dzirdot Olgas izpildīto versiju, man vairs nebija nekādu šaubu, ka tā ir dziesma viņai. Es esmu ļoti pateicīgs un gandarīts, ka Olga piekrita," priecājies dziesmas mūzikas autors Kleins.

Dziesmas ierakstu ir producējis pieredzējušais studijas Art Recording Studio  producents un daudzu pazīstamu dziesmu autors Artūrs Palkevičs, piesaistot arī citus mūziķus un pats iedziedot papildus vokālus. 

Dziesmas izdevējiem Izdevniecībai MicRec radās ideja arī par šīs dziesmas remiksu, kas tika uzticēts veidot vienam no šī brīža aktuālākajiem deju mūzikas producentiem DJ Dween. Kad viņš parādīja savu ideju, ticis nolemts, ka tā no remiksa kļūs par dziesmas pamata versiju konkursam.

Piedziedājuma daļai tika pieaicināts grupas Auļi dūdu meistars Kaspars Bārbals, kura ieskaņotās dūdas gan ir tikušas pamatīgi tehniski apstrādātas un pielāgotas producentu iecerēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!