Foto: DELFI

Aizvadītā gada nogalē dziedātājs Lauris Reiniks (attēlā) laida klajā dziesmu Kokosrieksts, kas ir pirmā dziesma dzimtajā valodā, kurai vārdus sarakstījis pats Lauris. Tagad dziesmai tapis arī "mājas video".

Tas ir filmēta Dominikanas Republikas pludmalē, un tajā piedalās arī Laura draugi - Marta Kukarane jeb Vanilla, dziedātāja Rūta Dūduma, dejotāja Aleksandra Kurusova ar puisi un citi.

Video režisors ir Lauris, bet tā montāžu uzņēmusies viņa māsa Rūta. Saskaņā ar video sižetu ļaudis atpūšas pludmalē un salīdzinājumā ar iepriekšējiem Laura hitiem visai slinki demonstrē kaut ko līdzīgu dejai.

"Esmu ļoti patīkami satraukts, jo šis ir pilnībā mans darbs. Lai gan, strādājot pie albuma Es skrienu, es jau iesaistījos tekstu rakstīšanā, patiesībā bija diezgan grūti tagad uzdrošināties pašam rakstīt tekstu savai melodijai. 

Sadarbības posms ar Mārtiņu Freimani bija diezgan garš un veiksmīgs, un es ļoti augsti vērtēju viņa radītos tekstus. Domāju, ka viņš būtu priecīgs par manu uzdrošināšanos, jo laiks iet uz priekšu," par Kokosriekstu izteicās Reiniks.

Lauris gan nav pirmais latviešu mūziķis, kas aizrāvies ar kokosriekstiem - pirmais šo augli savā daiļradē iekļāva Busuļa dziesmu autors Kārlis Lācis, kurš ierakstīja savu versiju par Harija Nilsons 1971. gada hitu Coconut.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!