Foto: Vida Press

"Latviešu lāzers" – šādu nosaukumu savam jaunākajam skaņdarbam devuši pašmāju puišu grupa "Zvēri". Dziesma ir veltījums NBA spēlējošajam latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam.

Par godu Latvijas basketbola izlases startam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī Nacionālās Basketbola asociācijas Zvaigžņu spēlei, humora grupa "Zvēri" savus klausītājus iepazīstina ar savu jaunāko hītu "Latviešu lāzers".

Skaņdarbs veltīts NBA klubam Vašingtonas "Wizards" un Latvijas basketbola izlases spēlētājam Dāvim Bertānam.

Sporta entuziastiem nav noslēpums, ka pāri Atlantijas okeānam Dāvis tiek saukts par latviešu "lāzeri", tāpēc arī skaņdarbam šāds nosaukums, portālam "Delfi" skaidro mākslinieki.

Puiši vēlas vērst uzmanību, ka "Wizards" komandā spēlējošais latvietis 2019/2020 gada sezonā pasauli pārsteidzis ar fantastisku "trīspunktnieku" realizācijas procentu (42,4%).

Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka Dāvis ir vienīgais latvietis, kurš jebkad ir uzaicināts piedalīties NBA Visu zvaigžņu spēles trīspunktu konkursā, kur astoņu dalībnieku konkurencē izcīnīja godpilno trešo vietu, kā arī šogad spēlē pret Šarlotes "Hornets" uzstādīja savu personisko punktu rekordu un, pierādot savas "snaipera" dotības, iemeta astoņus trīs punkta metienus spēlē.

Kā portālam "Delfi" vēsta grupas dalībnieki: vēlamies, lai mūsu dziesma tiktu atskaņota arī Vašingtonas "Wizards" spēļu laikā kā atgādinājums par to, ka latvieši lepojas ar rūjienieša lielisko sniegumu NBA.

"Lai arī Dāvja sniegums neliek vilties, vēlamies, lai šī dziesma viņam ir kā papildu motivācija sasniegt vēl augstākus statistikas rādītājus, un to mēs viņam arī novēlām," teic mūziķi.

Grupa "Zvēri" dibināta 2016. gada vasarā, kad trīs puiši no Ziepniekkalna nolēma radīt kaut ko drosmīgu un izaicinošu. Lai gan "Latviešu lāzers" pavisam nopietni tiek veltīta Dāvim Bertānam, arī šajā dziesmā grupas dalībnieki neiztiek bez parodijas un humora elementiem. Noklausies dziesmu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!