Foto: Publicitātes foto

Viens no populārākajiem latviešu dziedātājiem Lauris Reiniks (attēlā) šobrīd aktīvi gatavojas Ziemassvētku koncertšovam un albumam, un kā gaidāmā diska priekšvēstnesi viņš klausītāju vērtējuma nodevis dziesmu Kokosrieksts.

Līdz šim Reiniks pārsvarā darbojās kā izpildītājs un komponists, sadarbojoties ar citiem vārdu autoriem, piemēram, Mārtiņu Freimani un Guntaru Raču, kuri radīja tekstus viņa dziesmām latviešu valodā, bet kompozīcija Kokosrieksts ir pirmā dziesma dzimtajā valodā, kurai vārdus sarakstījis pats Lauris.

"Esmu ļoti patīkami satraukts, jo šis ir pilnībā mans darbs. Lai gan, strādājot pie albuma Es skrienu, es jau iesaistījos tekstu rakstīšanā, patiesībā bija diezgan grūti tagad uzdrošināties pašam rakstīt tekstu savai melodijai. 

Sadarbības posms ar Mārtiņu Freimani bija diezgan garš un veiksmīgs, un es ļoti augsti vērtēju viņa radītos tekstus. Domāju, ka viņš būtu priecīgs par manu uzdrošināšanos, jo laiks iet uz priekšu," skaidro Reiniks.

Dziesma Kokosrieksts ir stāsts par cilvēku, kas joprojām gaida savu otru pusīti, un, kā norāda Mikrofona ierakstu pārstāvji, radot šo kompozīciju, Laurim nekas nebija jāizdomā, bet tikai savas sajūtas jāieliek īstajos vārdos, kuri pie viņa atnāca paši.

Šo dziesmu Reiniks iesāka komponēt Latvijā, bet pabeidza Losandželosā, un tā ir veidota šobrīd aktuālajā dance pop stilā, tai pašā laikā iekļaujot arī vieglus etno motīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!