Foto: Publicitātes foto

Pieminot gada sākumā mūžībā aizgājušo mūziķi un komponistu Niku Matvejevu, jaunā skatuves māksliniece un Matvejeva skolniece Samanta Tīna (attēlā) ierakstījusi komponista pēdējo dziesmu Skatuve.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Samanta_tina_skatuve.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Pazaudējot kādu sev tik ļoti tuvu, nozīmīgu un īpašu cilvēku, ir smagi un grūti koncentrēties ikdienas lietām, kur nu vēl lietām, kas atgādina Niku. Pilnīgi noteikti zināju un sev apsolīju, ka darbā pie Nika pēdējas dziesmas izdarīšu visu, kas manos spēkos, jo tas ir mazākais, kā varu izteikt savu pateicību par visu, ko Niks bija man iemācījis.

Sevišķi patīkamu dziesmas tapšanas procesu visu šo nu jau aizritējušo sešu mēnešu garumā padarīja citu mūziķu nesavtīga iesaistīšanās projektā. Visur, kur es gāju, lai realizētu savas ieceres saistībā ar minēto skaņdarbu, mani sagaidīja ar lielu atsaucību un atbalstu.

Niks viņa pēdējo dziesmu iedziedāja vienā no mūsu kopīgajiem mēģinājumiem, es to paspēju ierakstīt savā telefonā, un pēc pāris dienām mani satrieca ziņa, ka Nika vairs nav.

Mēs vēl paguvām apmainīties viedokļiem un idejām par to, kādai jābūt dziesmai un nemaz nenojautām, ka šī ir mūsu pēdējā tikšanās un to, ka dziesmu man būs jāpabeidz vienai. Strādājot pie minētā skaņdarba, es centos visu darīt tieši tā, kā to būtu darījis Niks, katru vārdu un noti centos saklausīt Nika ausīm. Gribēju, lai viņa iecere par šo dziesmu ir tieši tāda kādu viņš to bija iedomājies," skaidro Samanta.

Dziesmas pirmatskaņojums plašākai publikai, ko ar lielu nepacietību gaida pati izpildītāja Samanta Tīna un visi skaņdarba tapšanas procesā iesaistītie, paredzēts šī gada 20. septembrī atjaunotās koncertzāles Rīga atklāšanas koncertā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!