Foto: Reuters/Scanpix

Prestižais amerikāņu nedēļas žurnāls Time pēc dziedātājas Vitnijas Hjūstones pāragrās nāves publicējis sarakstu ar desmit labākajām, populārākajām un atpazīstamākajām viņas dziesmām.

Neapšaubāmi, ka šī topa pirmajā vietā iekļauta dziesma I Will Always Love You, kas skanēja ne mazāk populārajā filmā Miesassargs (The Bodyguard). Tā ir amerikāņu dziedātājas Dollijas Pārtonas dziesma, kuras kaverversiju Hjūstone ierakstīja 19 gadus pēc oriģināla.

Tāpat topā iekļuvusi arī dziesma Exhale (Shoop Shoop) no filmas Waiting for Exhale (Hjūstone dzīves laikā filmējās piecās filmās, no kurām viena pagaidām nav nonākusi uz ekrāniem), kā arī singli, kas dziedātāju padarīja populāru visā pasaulē: romantiskā balāde Saving All My Love for You, deju mūzikas gabals How Will I Know, kas dziedātājai pavēra karjeras iespējas MTV, un Greatest Love of All.

Par dziesmu Saving All My Love for You Hjūstone saņēma savu pirmo "Grammy" balvu kā gada labākā popmūzikas izpildītāja, kā arī Emmy, American Music Award un MTV Video Music Awards balvas.

Billboard topa pirmajās vietās 1987. gadā nokļuva arī Hjūstones dziesmas I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) un Didn't We Almost Have it All. No šī albuma par hitiem kļuva septiņas dziesmas pēc kārtas, tādējādi pārspējot gan The Beatles, gan Bee Gees rekordu. Pats albums Whitney tika pārdots 20 miljonu lielā tirāžā, bet par dziesmu I Wanna Dance with Somebody Hjūstone saņēma savu otro "Grammy" balvu.

Tāpat ārkārtīgi lielu popularitāti ieguva 1988. gada dziesma One Moment in Time, kas bija ierakstīta vasaras olimpiādei Seulā, un topu pirmajās vietās tā ierindojās ASV, Vācijā, Lielbritānijā un citās valstīs.

Vēl sarakstā iekļauta 1990. gada albuma tituldziesma I'm Your Baby Tonight. Albums gan netika pirkts tik labi, kā divi iepriekšējie, tomēr mūzikas kritiķi to atzinuši par Hjūstones labāko "albumu kā vienu veselumu".

Tāpat Hjūstones labāko dziesmu desmitniekā, pēc žurnāla Time redaktoru domām, ir iekļaujama dziesma I'm Every Woman, ko viņa izdeva 1993. gadā - 15 gadus pēc dziedātājas Chaka Khan oriģinālās versijas.

Video: Whitney Houston - I Will Always Love You

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!