Foto: AP/Scanpix/LETA
28 gadu vecumā piektdien mūžībā devies populārais zviedru mūziķis Tims Berglings jeb DJ Avicii.

Kā ziņo mediji, mūziķis nomiris Omānā.

"Ar dziļām skumjām paziņojam par Tima Berglinga zaudējumu," paziņojumā norādījis mūziķa pārstāvis, kurš pieminējis, ka ģimene ir satriekta par notikušo.

"Lūdzam šajā grūtajā laikā ievērot ģimenes tiesības uz privātumu. Pagaidām netiks sniegti nekādi paziņojumi," apgalvojis mūziķa pārstāvis.

"Hey Brother", "Waiting for Love", "Wake Me Up", "Addicted to You" – šie ir tikai daži no Avicii hitiem, kas pēdējo pāris gadu laikā gozējušies topu virsotnēs arī dažādās pašmāju radiostacijās.

DJ Avicii bija viens no zināmākajiem populārās mūzikas izpildītājiem pasaulē. Viņš ieguvis divas "Grammy" balvas nominācijas, un pēdējos gados nav bijis "Eirovīzijas" konkursa, kurā kādam no māksliniekiem nebūtu pārmests, ka viņa dziesma ir plaģiāts kādam Avicii gabalam.

Zviedru mūziķis savas dzīves laikā sadarbojās arī ar Madonnu, grupu "Coldplay" un citiem mūziķiem.

Par mūziķa pāragro nāvi sēro arī mūzikas industrijas pārstāvji un citi elektroniskās mūzikas dīdžeji, kuri tviterī pauduši līdzjūtības. Savu līdzjūtību paudis slavenais dīdžejs Kelvins Heriss (Calvin Harris), Džoels Cimmermans (Joel Zimmerman) jeb Deadmau5 un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!