Foto: DELFI

Otrdienas, 6. maija, vakarā tapa zināms, ka Latvijas pārstāvji – grupa Aarzemnieki ar dziesmu Cake to Bake – diemžēļ neiekļūst starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2014 finālā, tomēr lipīgajai dziesmiņai un košajai četrotnei izdevās iekarot sociālo tīklu lietotāju simpātijas.

Visaktīvākie Aarzemnieku un kūku cepšanas tēmas apspriedēji bija paši latvieši, tomēr pēc Latvijas pārstāvju uzstāšanās Twitter tīklā ar joni populārs kļuva tēmturis ‪#caketobake, ko izmantoja gan latvieši, gan dažādu citu valstu Eirovīzijas fani.

Gana lielu popularitāti Aarzemnieki un viņu kūku cepšanas tēmturis bija guvis Lielbritānijas Twitter lietotāju vidū, kuri gan šajā pusfinālā nevarēja balsot. Tāpat par Latvijas pārstāvjiem daudz vīteroja vācieši - grupas solista Jorana (attēlā) tautieši -, kuriem gan arī šajā pusfinālā balsošanas iespējas bija liegtas.

Protams, ne visi par Aarzemnieku priekšnesumu bija sajūsmā - ne tik labvēlīgus vārdus izpelnījās viņu ģērbšanās stils, grupas solistes Katrīnas Dimantas sievišķīgās ķermeņa aprises, dziesmas vārdi un to bezjēdzīgums, kas gan citiem atkal šķita lieliski.

Kritiskais vietējo Twitter lietotāju viedoklis par Aarzemniekiem un viņu iespējamajiem panājumiem strauji mainījās brīdī, kad parādījās ziņas, ka ‪#caketobake ir kļuvis par vienu no tā brīža populārākajiem trendiem šajā tīklā. Vairums atzina, ka šis sasniegums atsver zaudējumu un var uzskatīt - Aarzemnieki tomēr ir uzvarējuši.









Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!