Foto: Publicitātes foto

Otrdienas, 6. maija, vakarā Kopenhāgenā sāksies cīņa par starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja titulu, un pirmajā pusfinālā Eiropas klausītāju sirdis mēģinās iekarot arī Latvijas pārstāvji – grupa Aarzemnieki.

Kā jau ierasts, lielu sabiedrības interesi kopš Aarzemnieku uzvaras nacionālajā atlasē radīja jautājums, vai jaunieši, piedaloties lielajā Eirovīzijā, mainīs savu ikdienišķo ģērbšanās stilu un pārsteigs Eiropu ar kaut ko īpašu.

Jau pēc pirmā Eirovīzijas mēģinājuma Kopenhāgenā tapa zināms, ka arī pusfinālā Aarzemnieki uz skatuves kāps sev tik mīļajā vintāžas stilā. Tas sabiedrībā radīja pretrunīgu reakciju - daudzi atzina, ka viņiem ir kauns par šādiem pārstāvjiem, bet netrūka arī tādu, kuri Aarzemniekus slavēja par drosmi.

Nedēļas izskaņā uz Dāniju devās stiliste Dana Dombrovska, kuras uzdevums ir veidot mūsu pārstāvju vizuālo tēlu, un tika pieļauts, ka viņas ierašanās varētu ieviest zināmas korekcijas Aarzemnieku numurā.

Pirmdienas vakarā Kopenhāgenā norisinājās Eirovīzijas ģenerālmēģinājums, kurā dalībniekus vērtēja profesionālā žūrija. Tieši šajā vakarā, kad mūziķi uz skatuves kāpa "īstajos tērpos", arī tapa zināms, ka nekādas būtiskas korekcijas Aarzemnieki nav iecerējuši.

Tiesa, nedaudz grupas stiliņš gan ir mainījies - grupas līderis Jorans uz skatuves pusfinālā nolēmis kāpt koši zaļās biksēs, bet Raitis Viļumovs brūnganās ūziņas nomainījis ar koši sarkanām. Abi pārējie dalībnieki gan jaunus tērpus nav meklējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!