Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Prāvs pulciņš mūziķu, mākslinieku un šovbiznesa sfēras darboņu, tajā skaitā arī "Pink Floyd" dibinātājs Rodžers Voterss, aicina boikotēt starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija", ja tas nākamgad norisināsies Izraēlā.

Paziņojumā, kas aizvadītās nedēļas izskaņā publicēts izdevumā "The Guardian", teikts, ka "mēs, mākslinieki no Eiropas un ārpus tās, esam parakstījušies, lai atbalstītu palestīniešu sirsnīgo aicinājumu boikotēt starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija 2019", kuru rīkos Izraēla".

Paziņojumā teikts, ka nav pieļaujama sadarbība ar valsti, kas noliedz palestīniešu pamattiesības, brīvību un vienlīdzību.

"14. maijā, dažas dienas pēc Izraēlas uzvaras "Eirovīzijā", Izraēlas armija nogalināja 62 neapbruņotus palestīniešu protestētājus Gazā, tajā skaitā arī sešus bērnus," norādīts paziņojumā.

Uzsaukumā teikts, ka, "kamēr vien Izraēla turpinās piekopt smagos, gadu desmitiem vecos cilvēktiesību pārkāpumus pret palestīniešiem, "Eirovīzija 2019" ir jāboikotē".

Paziņojumā arī teikts, ka Eiropas Raidorganizāciju asociācijai (EBU) vajadzētu atcelt konkursu Izraēlā un pārcelt to uz kādu citu valsti, kurā netiek ierobežotas cilvēktiesības.

Jau vēstīts, ka šogad "Eirovīzijā", kas notika Portugālē, uzvarēja Izraēlas dziedātāja Netta Barzilaja ar dziesmu "Toy", kas nozīmē, ka nākamgad konkurss notiks Izraēlā.

Aicinājumu boikotēt "Eirovīziju" Izraēlā atbalstījuši arī daudzi bijušie konkursa dalībnieki un iepriekšējo gadu žūrijas pārstāvji. Ar pilnu iniciatīvas atbalstītāju sarakstu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!