Foto: Mango

Sestdien notikušo SEB Muzikālās bankas finālu apmeklēja arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembers (attēlā) – pēc svinīgās apbalvošanas ceremonijas viņš uz īsu brīdi ieradās arī mūziķu nakts ballītē, kur neskopojās ar uzslavām un uzmundrinājumiem saviem favorītiem.

Vērtējot aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu - par "dziedošo policistu" dēvētā Nikolaja Puzikova smeldzīgo kompozīciju Dievs tevi mīl - Lembergs sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka viņu šī gada rezultāts pārsteidzis.

"Viņu jau ir novērtējuši gan eksperti, gan izpildītāji, gan klausītāji, un atzinuši par labāko. Man liekas, ka tā ir profesionāli izpildīta profesionāla dziesma, kas atbilda gan viņa vizuālajam tēlam, gan raksturam.

Es jau neesmu liels mūzikas fans, bet biju domājis par Musiqq puišiem, un, protams, Prāta vētra, pats par sevi, man patīk. Nebiju domājis, ka Puzikovs būs pirmais - biju domājis, ka viņš būs kādā pieciniekā," Muzikālās bankas rezultātus analizēja Lembergs. 

Tas, ka nepilna gada laikā jauniņais policists no Ogres iekarojis miljoniem klausītāju sirdis, Lembergu neizbrīna, jo, viņaprāt, vienkāršās tautas pārstāvim ātra slavas gūšana, pateicoties televīzijas šoviem, ir normāla mūsdienu parādība.

"Tā mūsdienās notiek, tas ir normāli. Ja Lielbritānijā populāra ir Sjūzena Boila, kura pie slavas tika līdzīgā veidā, tad kāpēc lai pie mums nebūtu kaut kas tāds?" smaidot skaidroja Ventspils vadītājs.

"Es ne pārāk sekoju šitām lietām līdzi. Kad bija tas televīzijas konkurss un man bija brīvi vakari, es vienu otru reizi mazliet paskatījos, un tur bija vairāki interesanti cilvēki," atceras Lembergs, kurš solās nākotnē nedaudz pasekot līdzi Puzikova tālākajām gaitām. 

"Viņam ir ļoti labestīgs un dabīgs tēls. Viņš izstaro gaismu. Sabiedrība šobrīd ir izsalkusi pēc labestības un pozitīvisma. Cilvēki pie viņa iet, kā pie siltas krāsns vai kamīna. Sabiedrība grib pasildīties saulītē, jo apkārt ir vēji, sniegs un vētra, informatīvajā telpā ir vienas vienīgas negācijas, bet šeit ir īsts saules stariņš," Puzikova panākumu formulu skaidro Lembergs.

"Puikam vēl jāmācās un jāmācās. Galvenais, lai viņš neiedomājas, ka kaut kas ir sasniegts. Tas būtu beigu sākums, ja viņš tā nodomātu. Es jau viņam to pateicu un novēlēju, lai neaizmirst veco čigānu teicienu: "Kaut tu lepns paliktu!""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!