Foto: F64

Latvijas pārstāve Eirovīzijā Anmary jeb Linda Amantova (attēlā) atklāj, ka uzvara šajā konkursā viņai pašai nākusi kā negaidīts pārsteigums, taču viņa jau sākusi gatavoties iznācienam Azerbaidžānā, uz starptautiskās skatuves solot acis no bailēm neieplest.

"Konkursa vadītājs Valters Frīdenbergs, paziņojot rezultātus, visu tik interesanti pasniedza, ka uzvara, ko nebiju gaidījusi, man likās vēl negaidītāka. Sākumā sapratu, ka neesmu uzvarējusi, bet tad pēkšņi mani sauc uz skatuvi.

Man tas bija pārsteigums kopā ar gandarījumu. Varbūt tā, kā Valters izdarīja, bija pat labāk, jo mans pārsteigums, kad man lika kaut kur skriet, bija patiesi neviltots. Nesapratu - kur man jāskrien, kāpēc man? Likās, ka es kaut ko kavēju. Tikai kāpjot uz skatuves, sapratu, ka esmu uzvarējusi," sarunā ar DELFI Izklaide emocijās dalās Anmary.

Viņa konkursa finālā startēja ar priekšnesumu, kurš pilnībā atšķīrās no tā, ko dziedātāja rādīja pusfinālā, bet pieļauj iespēju, ka Azerbaidžānā varētu būt pavisam cits šovs.

"Varbūt būs kas jauns. To es nezinu un šobrīd nevaru pateikt, jo par priekšnesumu nelemju vienpersoniski. Mums jau ir gudra tauta, kam ir savas idejas, labas idejas un kas kaut ko iesaka," stāsta Anmary.

Viņa atklāj, ka jau nākamajā dienā pēc uzvaras Eirodziesmā plāno sākt gatavot priekšnesumu starptautiskajam finālam, un uzstāšanās visas Eiropas priekšā viņu nebaida.

"Protams, izjūtu ļoti, ļoti lielu atbildību, bet tikpat liela man ir vēlme to darīt. Man ir ļoti liels spars un enerģija. Man vispār nav bail! Man patīk cilvēki, patīk tas, ko es daru - es to izbaudu. Nevajag par mani spriest pēc manām acīm! Manu acu lielums nenorāda bailes," par tēmu, kas satrauc lielu daļu tautas, pajoko dziedātāja.

Dziedātājai pašai ļoti iet pie sirds dziesma Beautiful Song. "Ivars Makstnieks ir uzrakstījis ideālu mūziku un Rolands Ūdris ir uzrakstījis ideālu tekstu - tas viss atbilst tieši man. Šī dziesma ir stāsts par mani," priecājas Anmary.

Uzvara Eirodziesmā ir mākslinieces vairāk nekā izdevusies muzikālā atgriešanās, un Anmary noskaņota turpināt darboties tikpat aktīvi - jau pavisam drīz radiostacijas sasniegs jauni viņas veikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!