Foto: AFI

Strauji tuvojas Latvijas Radio 2 pop un roka dziesmu aptaujas Muzikālā banka 2015 fināls – jau sestdien, 23. janvārī, Ventspilī tiks noskaidrota aizvadītā gada vērtīgākā dziesma, un pasākuma priekšnojautās DELFI Izklaide piedāvā nelielu ekskursiju laikā.

Pirmo reizi dziesmu aptauja norisinājās 2000. gadā, un par tās uzvarētāju kļuva Gunārs Kalniņš ar Balto dziesmu, bet otrajā gadā triumfēja Prāta vētra ar Spogulīt, spogulīt.

Fotoizlasē piedāvājam ielūkoties vērtīgākās dziesmas meklējumos no 2002. līdz 2005. gadam, kad aptaujā triumfēja attiecīgi Lauris Reiniks ar Sirds sadeg neparasti, Z-Scars ar Tu tuvojies sev, grupa re:public ar Strēlnieci un Borowa MC ar dziesmu Vysskaistuokai meitinai.

Lai gan ar laiku vērtīgākās dziesmas meklējumu popularitāte tikai pieauga, 2006. gadā tika paņemta pauze un aptauja nenotika, tomēr jau gadu vēlāk Muzikālā banka atgriezās ar jaunu sparu.

Sestdien notiekošā fināla lielākā intriga, protams, ir jautājums, vai dziedātājam Donam izdosies turpināt savu veiksmes gājienu - viņš ir pirmais un pagaidām vienīgais izpildītājs, kurš dziesmu aptaujā triumfējis vairākkārt un to izdarījis trīs gadus pēc kārtas, un jau drīz uzzināsim, vai arī dziesma Dieviņš būs guvusi pietiekamu klausītāju atbalstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!